Gzimo Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego Witam Mam mozliwość kupienia poprzez znajomego/znajomego roweru Rockrider xc 900S w cenie 6000zł i jest to model 2 letni z aluminiowym tylnym trójkątem. Zastanawiam się czy rozmiar podpasuje bo to L a ja mam 177cm i 81 cm w przekroku.Do tego byłby to moj pierwszy full ,wczesniej hardtail i fitness. Byłby to moj 2 rower raczej na wypady (mam fitnessa na miasto) a rejon to kujawy ( wiem ,tez sie zastanawiam nad sztywniakiem albo teraz sprobowac jazdy na fullu albo wcale). Chyba ze szukac czegos innego?. Cytuj
KSikorski Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego (edytowane) Cena jest uczciwa, biorąc pod uwagę fakt że to około 60% ceny katalogowej nowego. L-ka też będzie w porządku (ja mając 175cm i 82cm przekroku dobrze się na L-ce w tym modelu czułem). W tym budżecie można szukać też starszego top fuela, na przykład: https://www.olx.pl/d/oferta/trek-top-fuel-9-7-carbon-m-CID767-ID14eYIJ.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=4 Edytowane 15 Lutego przez KSikorski Cytuj
spidelli Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego Jestem podobnego wzrostu, mam M-kę Marin Rift Zone 2, rok modelowy 2022, przejeżdżone: 2022 - 0 {kupiony w Sylwestra) 2023 - 398,1 km i 35:30 h 2024: 139,1 km i 11:43 h 2025: 32,7 km, 3:11 h Łącznie 570 km i 50 h 25 min. Nigdy nie był w prawdziwych górach, mam zamiar go sprzedać, jakbyś się nie dogadał ze znajomym, daj znać Cytuj
XC100S Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego (edytowane) On chce kupić XC a Ty proponujesz Trail Edytowane 15 Lutego przez XC100S Cytuj
chopmaz Napisano Czwartek o 11:48 Napisano Czwartek o 11:48 Mam XC 500s, geo to samo. Przy wzroście 175cm i przekroku 85cm wybrałem M. Przymierzałem też L, tylko po sklepie co prawda, ale M lepiej siadła Cytuj
michalr75 Napisano Czwartek o 11:53 Napisano Czwartek o 11:53 Spytaj czemu chce sprzedać tego RR'a Kolega kupił i ma notoryczne problemy z tym rowerem, szczególnie z odkręcającymi się śrubami tylnego wahacza Co ciekawe drugi kolega ma wersję w pełni karbonową i nie ma tego problemu. Cytuj
Galvatron Napisano Czwartek o 13:41 Napisano Czwartek o 13:41 Nie kupuj tego roweru na odległość, tylko osobiście go obejrzyj, zwłaszcza w poszukiwaniu pęknięć ramy. Przy okazji sprawdzisz, czy rozmiar L jest dla Ciebie odpowiedni. No i pamiętaj, że po zakupie czeka Cię generalny serwis roweru, z wymianą wszystkich zużytych elementów. Cytuj
grzesiowu Napisano Czwartek o 14:22 Napisano Czwartek o 14:22 W dniu 15.02.2025 o 16:50, Gzimo napisał: Witam Mam mozliwość kupienia poprzez znajomego/znajomego roweru Rockrider xc 900S w cenie 6000zł i jest to model 2 letni z aluminiowym tylnym trójkątem. Zastanawiam się czy rozmiar podpasuje bo to L a ja mam 177cm i 81 cm w przekroku.Do tego byłby to moj pierwszy full ,wczesniej hardtail i fitness. Byłby to moj 2 rower raczej na wypady (mam fitnessa na miasto) a rejon to kujawy ( wiem ,tez sie zastanawiam nad sztywniakiem albo teraz sprobowac jazdy na fullu albo wcale). Chyba ze szukac czegos innego?. Full używka to zawsze ruletka ... pytanie kto (masa ciała), gdzie, jak i ile na nim jeździł no i jak go serwisował, co serwisował a co nie i jak często. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi