Pytha Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego Cześć, Szukam już jakiś czas i nie mogę znaleźć gdzie w Warszawie można zrobić Termoformowania butów Shimano. Kiedyś Airbike miał taką maszynkę ale odkąd się zwinęli to nie ma serwisu który to robi. Kojarzy ktoś czy może jednak jest miejsce gdzie można to zrobić? Cytuj
wolek Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego Szukaj przy sklepach gdzie sprzedają sprzęt narciarski. Bo rozumiem że to jakiś konkretny ucisk którego nie jesteś wstanie zniwelować domowym piekarnikiem? Cytuj
RabbitHood Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego Shimano od dawna ma opinię butów niedopasowanych i wąskich - dlatego nawet się za nie nie zabieram. Cytuj
Pytha Napisano Sobota o 22:48 Autor Napisano Sobota o 22:48 No właśnie raczej szerokich. Dlatego chcę je uformować i dopasować Cytuj
pecio Napisano Sobota o 22:54 Napisano Sobota o 22:54 (edytowane) Shimano szerokie ? Raczej są jednymi z węższych . W nowych modelach nie ma już możliwości termoformowania . Było kiedyś ale tylko w topowych najwyższych modelach. Teraz w tych najwyższych masz możliwość kształtowania wkładki przez doczepianie wymiennych elementów piankowych . Edytowane Sobota o 22:55 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 09:32 Napisano Niedziela o 09:32 (edytowane) Ale jak buty Shimano są dla Ciebie za szerokie to tego nie nadgonisz wkładką. I tak stopa będzie gonić w bucie. Poszukaj innych modeli innych firm np. FIZIK są wąskie. Albo buty które nie mają budowy " skorupowej" , dysponują niżej schodzącym system " sznurowamia" to wtedy jest szansa , że otulą stopę. Edytowane Niedziela o 09:33 przez pecio Cytuj
Pytha Napisano Niedziela o 17:00 Autor Napisano Niedziela o 17:00 Mam stare buty Shimano XC70 w których nie tylko wkładki ale i całe buty się formuje. Więc można je idealnie dopasować do stopy. Szukam serwisu który ma maszynkę Shimano do termoformowania. Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 19:54 Napisano Niedziela o 19:54 (edytowane) Do tego piekarnik wystarczy. Temat jak najbardziej do samodzielnego ogarnięcia. Edytowane Niedziela o 19:56 przez pecio Cytuj
Pytha Napisano Środa o 17:15 Autor Napisano Środa o 17:15 Jakbym chciał to zrobić sam to już bym zrobił. Nie wiem po co takim komentarz w postach dawać. Ty też wszystko sam robisz? Cytuj
pecio Napisano Środa o 17:33 Napisano Środa o 17:33 @Pytha Jak miałem takie buty to sam je formowałem. Ja wszystko robię sam. To jest tak banalne do zrobienia ,że nie wiem po co lecieć do kogoś z takim gównem. Cytuj
Pytha Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie poza podnietką na swój temat to zamilcz i się nie udzielaj. Posty są po to żeby się dowiedzieć coś czego się nie wie a nie słuchać wywodów Zosi samosi. Cytuj
pecio Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Geniuszu @Pytha jak jesteś tak ograniczony , że nie potrafisz sam ogarnąć tematu to przejdź się do pierwszego lepszego sklepu z szpejem narciarskim np. SKI TEAM . Oni bawią się w termoformowanie butów , wkładek etc. A swoje uwagi zostaw dla mamusi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi