ZbigniewG Napisano 13 Lutego Napisano 13 Lutego (edytowane) Dzień dobry, Problem dotyczy roweru elektrycznego Kross Hexagon (Esprit) Boost 1.0 z silnikiem w tylnym kole. Przy jeździe bez włączonego silnika wszystko jest ok. Przy włączonym wspomaganiu elektrycznym, gdy rower się rozpędza, to przy pewnej prędkości zaczyna "dzwonić" tylny hamulec - tarcza uderza o klocki. Jest to tylko przy pewnej prędkości, potem mija. Może ktoś miał podobny problem lub wie jak to rozwiązać. Rower jest nowy. Wyregulowany przez sklep, który jest autoryzowanym serwisem Krossa. Jeśli temat już był poruszany to proszę o nakierowanie, bo ja nie znalazłem. Pozdrawiam 🙂 Edytowane 13 Lutego przez ZbigniewG Literówka Cytuj
TheJW Napisano 13 Lutego Napisano 13 Lutego Układ (tarcza, zacisk, rama) wpada w rezonans w określonych warunkach, o których piszesz. Zdarzyło mi się tak na szosie. Wymieniłem koła i tarcze (nie z tego powodu) i przy okazji problem zniknął. Cytuj
Rafał87 Napisano 14 Lutego Napisano 14 Lutego Dzwoniące tarcze to normalka, rama pracuje, koło pracuje. Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 08:24 Napisano Wtorek o 08:24 W dniu 13.02.2025 o 22:45, ZbigniewG napisał: przy pewnej prędkości zaczyna "dzwonić" tylny hamulec - tarcza uderza o klocki. Przy tylnym hamulcu to rzadkość. Może krzywa tarcza albo słaba sprężynka klocków. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi