Wojcio Napisano Czwartek o 16:41 Napisano Czwartek o 16:41 Szwagierka na poważne urodziny (60) kupiła sobie elektryka, a ja chcę jej w prezencie kupić dobrą sztycę amortyzowaną. Jej mąż ma już elektryką, sztycę sobie taką kupił - będzie parka. Sam raz miałem sztycę sprężynującą (teleskopową Post Moderne) i robiła robotę, ale wyraźnie ruch teleskopowej jest nie w tej osi co trzeba, jak nie jest idealnie nasmarowana to działa słabo. Stąd pytanie o Wasze doświadczenie ze sztycami na prostowodzie/pantografie. Mój wybór to by.Shulz G2 LT (koło 700PLN). Ktoś to ma? Może alternatywy? Zastanawiałem się jeszcze nad Cane Creek. Redshift to już trochę za drogo. A może Suntour? Rower ma dość wyprostowaną sylwetkę, jazda jest głównie wycieczkowa oraz miejska. Na rowerze analogowym szwagierka robiła trasy powyżej 70km - nie szybko, nie po górach i raczej po dobrych drogach. Nie obawiam się raczej o bujanie (nie te moce), ale chcę, by było wygodnie i niezawodnie. Raczej jazda przy dobrej pogodzie i przechowywanie w dobrych warunkach. Co Wy na to? Jakieś alternatywy? Cytuj
kipcior Napisano Czwartek o 17:47 Napisano Czwartek o 17:47 Suntour NCX. Najtańszy i dobrze działa, można też pokrowiec dokupić. Jest też najcięższy ale akurat przy elektryku i emeryckiej jeździe to będzie bez znaczenia. Lata temu miałem go w HT i dobrze wspominam. Cytuj
eloo Napisano Czwartek o 18:08 Napisano Czwartek o 18:08 https://allegro.pl/oferta/sztyca-amortyzowana-byschulz-g-2-lt-27-2-mm-380-mm-60-85-kg-17031391702?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_b&utm_campaign=1a4e72af-5ae3-41dc-a30c-e865bcd4a724&clickId=ppr-pl-660190854 nie wiem czy akurat średnica pasuje ale zawsze można dać redukcje a cena niższa niż za ncx Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi