werron Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego (edytowane) Posiadam: licznik Garmin Edge 840 Trenażer Wahoo Kick Core Pomiar mocy favero, dwustronny. Pomiar kadencji na korbie. A więc, od początku... Do tej poty do trenowania korzystam z aplikacji typu Rouvy a ostatnio TPVirtual i nie ma problemów. Zestaw trenażer + aplikacja robią to co mają - treningi zaliczone. Cały trening odbywa się w poprawnie. Aaa i dodam że korzystałem z pomiaru mocy i kadencji Kick Kore. Jednakże, niedawno odpaliłem Garmin Coach i się zaczęło 🙁 Zadany trening ładuje się w liczniku, wsiadam na rower i pedałuję to, co tam do mnie krzyczy z ekranu. No i po kilku chwilach zdaję sobie sprawę że aby wygenerować zadaną moc musze kręcić z kadencją 110-120 i do tego prędkość jaką osiągam to grubo ponad 50km/h. Średnia z ukończonego godzinnego treningu to 45-55 km/h. Co robię nie tak? Jak mam ustawić/zmienić licznik (bo zakładam ze trenażer jest ok, skoro w współpracy z aplikacjami typu Zwift wydaje się działać prawidłowo) aby trening odbył się na realnych obciążeniach i pokazywał prawidłowe wyniki? Dodam że licznik widzi wszystkie czujniki: trenażer, pomiar mocy i kadencji wbudowany w trenażer, pomiar mocy favero oraz czujnik kadencji (aby nie świrowało, na czas treningu wyłączam na liście czujników pomiar mocy favero). Wpisałem ręcznie w ustawieniach rozmiar mojego koła. Edytowane 11 Lutego przez werron Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi