Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .

Chciałem kupić kola scs na aliexpress. 

Na co zwrócić uwage ?

Mam rame na szybkozamykacz piasty 

formula dc1420 zmierzona długość osi 145mm

w opisie zakupowym przewijają sie takie opisy jak

D272 54T

R13Hub

as511sb .522sb 

QR jak już są to wymiar 135 więc nie wiem czy to wartość poprawna dla mojego zamykacza

Napisano

21 godzin temu, wierch napisał:

Witam .

Chciałem kupić kola scs na aliexpress. 

Na co zwrócić uwage ?

Mam rame na szybkozamykacz piasty 

formula dc1420 zmierzona długość osi 145mm

w opisie zakupowym przewijają sie takie opisy jak

D272 54T

R13Hub

as511sb .522sb 

QR jak już są to wymiar 135 więc nie wiem czy to wartość poprawna dla mojego zamykacza

Set lżejszy, ale droższy  na piaście D272 z ratchetem 54T

Set cięższy i tańszy na piaście Powerway R13 z klasycznym bębenkiem 3 zapadkowym :) 

13 godzin temu, wierch napisał:

Drugi link jest pod QR, szosowy 130 reszta pod TA 10x100 i 10x142 i centerlock.  Pod QR135 nie podejdą te koła, chyba że biorąc QR130  po prostu trochę ściągniesz ramę.

Dobra to CAADX na tarczach , więc ewentualna opcja z centerlockiem + odpowiednie endcapy pod QR.

Napisano (edytowane)

@TheJW, koleś ma przełajowego Caadxa na tarczach , tam tył ma jak w trekkingu 135 . Zostają tylko centerlocki TA i zmiana endcapów na QR-owe , albo inne koła np stare  aluminiaki Pasaka cx pod tarcze.

Edytowane przez kaido2
Napisano

Tak 135mm  jest w środku dokładnie. 

Czyli szukac 135 w srodku piaste ?

Czy one wszystkie mają 135 a te kapsle to regulują?

Center lock to nie problem 

Napisano (edytowane)

Nie w środku piastę, tylko piastę która finalnie może być pod 135 i samozamykacz.  TA jest pod 142, po zmianie endcapów na QR będzie pod 135. Pytaj w CSC , czy nie mają do tych kół encapów pod QR. Pomogą ;)

Edytowane przez kaido2