user25786 Napisano 9 Lutego Napisano 9 Lutego Witam Mam pytanie jak mam się pozbyć całego wiadra benzyny estrakcyjnej Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj
TheJW Napisano 9 Lutego Napisano 9 Lutego Wystawić na zewnątrz i poczekać aż wyparuje... Albo rozpuścić w niej styropian i zrobić Koktajle Mołotowa, którymi następnie rzucać w maszyny dewastujące nasze lasy. Taka luźna propozycja. 😁 1 2 Cytuj
pecio Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego @TheJW genialne...... i razem z maszynami pójdą z dymem hektary. 😉 😁 Później będzie o czym pisać w wątku pt. "Lasy państwowe" 😁 @user25786 ja robię kilka obiegów "rozpuchola" . Zostawiam do odstania po czym zlewam albo przez filtry od kawy /szmaty i ponownie do użycia. Resztki do pieca leje na trociny i puszczam z dymem. Możesz spalić w małych porcjach. U nas w" pszokach" nie chcą tego przyjmować. Sąsiad jest mechanikiem i problem olejów i benzyn rozwiązał za pomocą pieca na tego typu opał. Ma ciepło w warsztacie i przy okazji pozbywa się tego typu syfu. Cytuj
spidelli Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Teraz rozumiem, czemu opłata klimatyczna taka wysoka 🤣 1 Cytuj
chudzinki Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego 12 godzin temu, user25786 napisał: jak mam się pozbyć całego wiadra benzyny estrakcyjnej Jak mieszkasz blisko to przygarnę 😄. Cytuj
TheJW Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego 1 godzinę temu, pecio napisał: @TheJW genialne...... i razem z maszynami pójdą z dymem hektary. 😉 😁 Później będzie o czym pisać w wątku pt. "Lasy państwowe" 😁 Dlatego trzeba to robić teraz, gdy leży śnieg (zależy gdzie), jest zimno, mokro... 1 godzinę temu, pecio napisał: Sąsiad jest mechanikiem i problem olejów i benzyn rozwiązał za pomocą pieca na tego typu opał No...świetne rozwiązanie. A my potem na rower wychodzimy odetchnąć "świeżym powietrzem". Mechanicy to w ogóle jest inny stan umysłu. U mnie sobie upodobali wywożenie pozostałości po naprawach za las, na pola, na łąki i wypalanie ich tam. W ten sposób pozbywają się też płynów i olejów. I ładniej się pali, i problem z utylizacją rozwiązany. Dlatego wolę zapłacić więcej ale iść do kogoś, kto faktycznie części zutylizuje jak należy, a nie za lasem... Cytuj
KSikorski Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Rzecz w tym, że firmy, w tym mechanicy muszą płacić za utylizację, stąd niektórzy geniusze to spalają. Cytuj
Electronite Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Ja albo w trawe za dom, albo w kiblu spuszczam. 1 Cytuj
szajbna Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Co odpowiedź to lepsza proponuje przypiąć dla potomnych 1 3 Cytuj
spidelli Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Ale jak PSZOK wali w pręta to faktycznie problem, chyba że jakiś prawidłowo utylizujący warsztat przyjmie, można zapytać, zanim się wdroży ludowe sposoby Cytuj
pecio Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego (edytowane) Jeszcze jeden z LUDOWYCH PODHALAŃSKICH sposobów na utylizację przepracowanego oleju ...... napuszczanie sztachet i gontów 😁 A ze starych opon szpalery kwietników. 🌺 Edytowane 10 Lutego przez pecio Cytuj
spidelli Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego No paaanie, z tymi starymi podkładami kolejowymi to był problem - niby miały iść do utylizacji a zdarzało się, że szły "bokiem" na opał... Te drewniane, zapuszczony jakimś szuwaksem... Cytuj
pecio Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego (edytowane) Zapuszczane były kreozotem tak samo jak drewniane słupy. Ile tego się spaliło......😁 i kiełbasę jeszcze na tym piekło. 😉 Edytowane 10 Lutego przez pecio Cytuj
Tyfon79 Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego (edytowane) 9 godzin temu, TheJW napisał: Mechanicy to w ogóle jest inny stan umysłu. U mnie sobie upodobali wywożenie pozostałości po naprawach za las, na pola, na łąki i wypalanie ich tam. W ten sposób pozbywają się też płynów i olejów. I ładniej się pali, i problem z utylizacją rozwiązany. Dlatego wolę zapłacić więcej ale iść do kogoś, kto faktycznie części zutylizuje jak należy, a nie za lasem... Żaden mechanik co ma działalność na legalu nie bawi się w takie akcje z lasem i polami. To co widzicie w większości to efekt zderzenia się przeciętnego Kowalskiego z PSZOK-ami i część lewizny bez działalności. Oni nie chcą przyjmować czegokolwiek z samochodówki jak przykładowo zachciało by się samemu robić jakąś naprawę albo dają rady by pociąć na plasterki i do wora. Już też pisałem, że w taki sposób pozbyłem się już z 10 litrów jakiś olejów. Nie widzicie po krzakach już obecnie ton szmat? Za chwilę reszta szmat, butów i tak dalej będzie lądować po krzakach i rowach. Ja to znowu ładuję do wora ale jak miał by być problem to do wora i za okno jadąc autem. Tech se sprzątają jak takie pomysły mają. Dawniej poszło by wszytko do wzbogacenia atmosfery ale kotła też mi się kazali pozbyć. Edytowane 10 Lutego przez Tyfon79 Cytuj
Electronite Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego Nikt kto może nie wylewa palnych płynów na ziemię. Przecież to opał jest, to są pieniądze! Cytuj
spidelli Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego Dobrze gada, w takim np. Iraku to jankesi już ćwierć wieku szukają tej broni chemicznej a tylko ciągle ropę znajdują... Nawet do Syrii zajrzeli ale też tylko ropa.... Cytuj
pecio Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego (edytowane) Oooo ....to jak będę lał w glebę to za 20 lat szejkiem zostanę 🤣Abu Zabi już tu prawie u nas pod Tatrami jest - arab na arabie . Edytowane 12 Lutego przez pecio Cytuj
Greg1 Napisano 13 Lutego Napisano 13 Lutego Cytat Kiedyś mieliśmy własną stadninę... Skojarzyło Ci się z: Cytat arab na arabie 🤣 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi