Rafal_00 Napisano 9 Lutego Napisano 9 Lutego Witam mam problem z amorem jak rower stoi i na amortyzatorze nie ma żadnej siły zacisnę przedni hebel i lekko poruszam kierownica to jest taki dźwięk w okolicy uszczelek jakby był tam luz ale jak wsiądę na rower lub po prostu przy ugięciu amora nie ma żadnych dziwnych dźwięków (jak zamknę amortyzator wsesie tłumnik dźwięk nadal jest) czy to normalne czy jest konieczność wymiany uszczelek. Cytuj
ya1! Napisano 9 Lutego Napisano 9 Lutego Nie wydaje mi się, żeby to był powód. Jakiego rodzaju to dźwięk? Cytuj
Gość Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Ja bym raczej obstawiał luz na ślizgach, jeżeli ten dźwięk to "pukanie". Zmniejszenie objawów przy ugiętym amortyzatorze jest dość normalne, bo dźwignia się zmniejsza. W jakim stanie jest widelec? Według mnie uszczelki niczego tu nie zmieniają. Przecież to nie one trzymają golenie. Czytałem kiedyś że Foxy mają delikatny luz który podczas pracy jest niwelowany olejem, natomiast nie wiem jak bardzo powinien być wyczuwalny. Cytuj
Gość Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Przy ugiętym widelcu dźwięk by był taki sam, gdyby to była kwestia klocków. Cytuj
Rafal_00 Napisano 10 Lutego Autor Napisano 10 Lutego 6 godzin temu, ChuChu napisał: Ja bym raczej obstawiał luz na ślizgach, jeżeli ten dźwięk to "pukanie". Zmniejszenie objawów przy ugiętym amortyzatorze jest dość normalne, bo dźwignia się zmniejsza. W jakim stanie jest widelec? Według mnie uszczelki niczego tu nie zmieniają. Przecież to nie one trzymają golenie. Czytałem kiedyś że Foxy mają delikatny luz który podczas pracy jest niwelowany olejem, natomiast nie wiem jak bardzo powinien być wyczuwalny. Amor jest z 2022 roku i jest to dźwięk w stylu "pukania" czy to poprawi serwis dolnych goleni a i dodam że amor może mieć troche mało oleju Cytuj
kipcior Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego Skoro się nazywa "Rythm" to co ma bezgłośny być? A robiłeś kiedykolwiek serwis w nim? Jak nie to najwyższy czas. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi