Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem z amorem jak rower stoi i na amortyzatorze nie ma żadnej siły zacisnę przedni hebel i lekko poruszam kierownica to jest taki dźwięk w okolicy uszczelek jakby był tam luz ale jak wsiądę na rower lub po prostu przy ugięciu amora nie ma żadnych dziwnych dźwięków (jak zamknę amortyzator wsesie tłumnik dźwięk nadal jest) czy to normalne czy jest konieczność wymiany uszczelek.

Napisano

Ja bym raczej obstawiał luz na ślizgach, jeżeli ten dźwięk to "pukanie". Zmniejszenie objawów przy ugiętym amortyzatorze jest dość normalne, bo dźwignia się zmniejsza.

W jakim stanie jest widelec? Według mnie uszczelki niczego tu nie zmieniają. Przecież to nie one trzymają golenie.

Czytałem kiedyś że Foxy mają delikatny luz który podczas pracy jest niwelowany olejem, natomiast nie wiem jak bardzo powinien być wyczuwalny.

Napisano

Przy ugiętym widelcu dźwięk by był taki sam, gdyby to była kwestia klocków.

Napisano
6 godzin temu, ChuChu napisał:

Ja bym raczej obstawiał luz na ślizgach, jeżeli ten dźwięk to "pukanie". Zmniejszenie objawów przy ugiętym amortyzatorze jest dość normalne, bo dźwignia się zmniejsza.

W jakim stanie jest widelec? Według mnie uszczelki niczego tu nie zmieniają. Przecież to nie one trzymają golenie.

Czytałem kiedyś że Foxy mają delikatny luz który podczas pracy jest niwelowany olejem, natomiast nie wiem jak bardzo powinien być wyczuwalny.

Amor jest z 2022 roku i jest to dźwięk w stylu "pukania" czy to poprawi serwis dolnych goleni a i dodam że amor może mieć troche mało oleju 

Napisano

No to o co pytasz? Amortyzator na serwis i tyle.