szuwar_1978 Napisano 8 Lutego Napisano 8 Lutego Wczoraj dojechał kolejny rower tym razem gravel na GRX 810 i mam pewien problem z trymowaniem. Przerzutka ustawiłem .. Wszystko działa super ale jak chce wrzucic na duży blat ale od razu z trymowaniem czyli na pierwsze kliknięcie to łańcuch obciera... muszę kliknąć raz jeszcze i dopiero trymowac i jest OK. Żeby to zobrazować to 1-1.5-2 Czyli wrzucam od razu z 1 na 1.5 ale wtedy lancuch obciera tak jak by wskoczył na 1.3... muszę dać na 2 i dopiero na 1.5 i jest OK. W czym może być problem? Mam jeszcze inny rower ale na Tiagrze i tam działa to idealnie a tu nie... Cytuj
Gość Napisano 8 Lutego Napisano 8 Lutego Jakie masz manetki? Bo to manetka steruje przerzutką. Mogę się mylić, ale przecież nie ma przejścia z 1 na 1.5. Jest z 1 na 2 i dopiero zejście na trymowanie. Cytuj
szuwar_1978 Napisano 8 Lutego Autor Napisano 8 Lutego Manetki GRX 810... jak kliknę 1x to właśnie łancuch wskakuje na te 1.5... Cytuj
Gość Napisano 8 Lutego Napisano 8 Lutego Dobra, już mam. To chyba celowe zagranie: Wyreguluj DOKŁADNIE tak jak mówi instrukcja Shimano. Cytuj
szuwar_1978 Napisano 8 Lutego Autor Napisano 8 Lutego Przerzutka ustawiona zgodnie z manualem shimano i filmami na YT. Działa idealnie tylko dziwne to bo raz jak wrzucę na 1.5 jest ok a za chwilę ociera. Mam jeszcze tiagre i tam działa to idealnie.. Mam też ultegre w szosie Di2 i tu faktycznie jak dam wrzuc na duży do idzie do oporu a za chwilę trymuje się automatycznie... hm może w tej Tiagrze jest nie tak 😀😃 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi