ChuChu Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Mnie zastanawia manetka. Stara XTR Di2 jest chyba obsługiwana tylko kciukiem. Nowa wygląda jakby dolny cyngiel był obsługiwany kciukiem, a górny palcem wskazującym. Czyli jakby bardziej "tradycyjny" układ. Cytuj
pecio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 5 godzin temu, KNKS napisał: Ale żeby nie wyjść na malkontenta, to "manetki" z T-Type są bardzo fajne 😎. I najważniejsze Shimano Di2 lepiej się integruje / "gada" z Garminem . Posiada też różne opcje sterowania w obie strony . Cytuj
Punkxtr Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowane) Chłopaki, dajcie spokój z kłótniami. Pax 🙂 Mnie grupa nie chwyciła za serce, ale pojawiło się kilka innych zdjęć i na nich wygląda już lepiej. Zwróćcie uwagę, że pokazano również analogiczną do XTR manetkę Deore XT. XTR dawno nie jest już produktem, na którym jeżdżą niemal tylko zawodnicy. 25 lat temu w moim mieście był jeden chłopak, który miał przerzutkę XTR. Aby ją oglądać, przyjeżdżali do nas z okolicznych miejscowości. Ale żeby nie było - gdy przeprowadziłem się do Warszawy na studia, to z początkiem nowego Milenium wcale nie widywało się tych części w co drugim rowerze. Pamiętam, że gdy byłem na jednym z wyścigów XC na Kopie Cwila i ktoś miał XTR, to wśród kibiców słyszało się pomruk: "Widziałeś, miał XTR'a!". Dziś praktycznie codziennie przyjeżdża do mojego serwisu kolejny rower na XTR i widzę tę grupę częściej, niż niższe (tak samo jest w przypadku SRAM). To oczywiście nie jest tak, że każdy jeździ teraz na topowych grupach. Ale nawet w moich rodzinnych Starachowicach (miasto ok. 40 000 mieszkańców) jeździ teraz tyle elektryków na najdroższych grupach za kupę kasy, że sam się dziwię jak szybko nastąpiły takie zmiany. Naturalnie XTR ma wciąż wymiar marketingowy i zawodowcy powinni go używać, aby te części chcieli kupić amatorzy. Jednakowoż to pasjonaci są w tym momencie docelową grupą odbiorców. Profesjonaliści to promil. W moim rowerze nowego XTR nie będzie 😉 Aktualnie mocnotuninguję zestaw hydraulicznych przerzutek Acros, aby było się czym cieszyć w sezonie 😉 Edytowane 8 godzin temu przez Punkxtr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi