Punkxtr Napisano Piątek o 09:45 Napisano Piątek o 09:45 Także tego... Zwróćcie uwagę na manetkę, w tym przypadku widać mocne odejście od dotychczasowych konstrukcji. 3 Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 10:12 Napisano Piątek o 10:12 Zwraca uwagę sposób montażu lewego ramienia jak w dotychczasowych niższych grupach, widocznie nie sprawdziło się mocowania "a`la SRAM". Przewody hamulce bliżej kierownicy, krok w kierunku integracji. Przerzutka mocowana na zwykłym haku, bateria w przerzutce i manetce, pełna bezprzewodowość. Coś jeszcze zwróciło waszą uwagę? 1 Cytuj
pecio Napisano Piątek o 10:31 Napisano Piątek o 10:31 (edytowane) Zadam trywialne zapytanie ... gdzie to można kupić ?😉😁 Bo szukam po necie i nic nie znalazłem. 😪 Lata szczekałem na takie cuś. 😉 Edytowane Piątek o 10:32 przez pecio Cytuj
Punkxtr Napisano Piątek o 10:41 Autor Napisano Piątek o 10:41 Jeszcze nigdzie, grupa nie została oficjalnie zaprezentrowana. Na razie to pierwsze przecieki. A, że nick zobowiązuje... 😉 2 1 Cytuj
TheJW Napisano Piątek o 10:42 Napisano Piątek o 10:42 Ale to jest brzydkie! Znaczne zmiany w budowie klamki. Zaciski od wewnątrz wyglądają jak sprzed kilkunastu lat. A tę korbę jakby mi ktoś pokazał, to uznałbym, że jest debilem i kupił chińską podróbkę. I o co chodzi z tą manetką? To jakiś kliker jak z promocji Axe? 1 2 Cytuj
Punkxtr Napisano Piątek o 11:02 Autor Napisano Piątek o 11:02 Też uważam, że grupa jest paskudna. Ale (niestety) za długo żyję na tym świecie żeby nie wiedzieć, że ludzie mają to gdzieś. To jak z nowym logo PZU. Jak zastępowano stare każdy mówił, że nowe jest paskudne. Dziś wszyscy się przywyczaili i każdy ma to w tyłku. Tak naprawdę dużo rzeczy jest wg mnie brzydkich, ale i tak zmienia się je co roku więc mam wrażenie, jakby twórcom nie zależało. Cytuj
wr81 Napisano Piątek o 12:31 Napisano Piątek o 12:31 (edytowane) Czyli zostaje 12 rzędów z tyłu (były plotki o 13) , zostaje i-spec ev (przynajmniej na razie)... Ciekawe kiedy wyciekną zdjęcie tego nowego xt di2 Edytowane Piątek o 12:31 przez wr81 Cytuj
pecio Napisano Piątek o 14:14 Napisano Piątek o 14:14 To nie ma być " pikne " . To ma działać lepiej od sramulca axs i być lżejsze . A jak znam życie oba te warunki będą spełnione. Cytuj
Talrand Napisano Piątek o 15:12 Napisano Piątek o 15:12 (edytowane) Ciekawe że według tych wycieków opublikowanych na WW mają być 3 poziomy Di2 MTB, w tym Deore (?), może chodziło im o SLXa, chyba że go ubiją żeby były 3 poziomy jak na szosie. Edytowane Piątek o 15:12 przez Talrand Cytuj
ChuChu Napisano Piątek o 16:22 Napisano Piątek o 16:22 A jak się montuje manetkę? No grupa jest... brzydka. Sprawia wrażenie masywnej, a manetka to jakiś kloc totalny. Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 16:50 Napisano Piątek o 16:50 1 godzinę temu, Talrand napisał: Ciekawe że według tych wycieków opublikowanych na WW mają być 3 poziomy Di2 MTB, w tym Deore (?), może chodziło im o SLXa, chyba że go ubiją żeby były 3 poziomy jak na szosie. Slx już został ubity, grupa M7100 znikła z www. Cytat A jak się montuje manetkę? Do obejmy klamki hamulca w standardzie i-spec-ev. Cytuj
uzurpator Napisano Piątek o 19:31 Napisano Piątek o 19:31 Ciekawe, czy coś z kasetą pokombinują. Cytuj
lis50 Napisano Piątek o 21:05 Napisano Piątek o 21:05 Czy nowe di2 nadal będzie współpracować tylko z systemami rowerów elektrycznych? Cytuj
wr81 Napisano Piątek o 22:34 Napisano Piątek o 22:34 (edytowane) 3 godziny temu, uzurpator napisał: Ciekawe, czy coś z kasetą pokombinują. Jeżeli chodzi o zasadniczy układ, to wg plotek nie i zostaną 12rzędowe 10-45 i 10-51. Pierwszy (chyba) wyciek dotyczący nowej grupy to był katalog BH i tam zapisano : Casette 10/51 Co do łańcucha wycieknięty katalog Superiora wskazuje CN-M9100 czyli bez zmian.. Tak też w XT Di2: A tutaj Deore, jak widać Di2 pożenione z kasetą M6100 i korbą SLX.. Edytowane Piątek o 22:42 przez wr81 3 Cytuj
uzurpator Napisano Sobota o 07:33 Napisano Sobota o 07:33 @wr81 Dobre info! Bardziej chodziło mi o konstrukcję, bo w porównaniu do produktów SRAMa, producent domyślny to jednak trąci myszką. Cytuj
FigoiFago Napisano Sobota o 17:45 Napisano Sobota o 17:45 Jeżeli będzie w pełni bezprzewodowe XT Di2 to zastanowię się nad zakupem. O ile cena nie zabije. Cytuj
ChuChu Napisano Sobota o 17:52 Napisano Sobota o 17:52 W dniu 7.02.2025 o 15:14, pecio napisał: To nie ma być " pikne " . To ma działać lepiej od sramulca axs i być lżejsze . A jak znam życie oba te warunki będą spełnione. Jak nie ma być "pikne", to po co ta dwukolorowa korba, satynowe wykończenie itd? Po prostu zrobili coś co wygląda niezbyt dobrze i tyle. @FigoiFago mnie to nadal dziwi, że mają kabelki. Właściwie już mało gdzie używa się kabli, SRAM ma łączność bezprzewodową od dawna, a Shimano nadal bawi się w swojej piaskownicy. Ciężko to zrozumieć, bo nie sądzę żeby to była kwestia czysto techniczna. Cytuj
Rafał87 Napisano Sobota o 17:55 Napisano Sobota o 17:55 SRAM to czasem nie miał patentu na baterie w przerzutce? Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 17:57 Napisano Sobota o 17:57 SRAM ma patent na tę samą baterię pasującą do przedniej przerzutki, tylnej przerzutki, sztycy i tak dalej. @ChuChu omawiana tu grupa wygląda na całkowicie bezkabelkową. Czy jest piękna? Warto byłoby zobaczyć to w normalnych warunkach, bo produkt może być odbierany zupełnie inaczej w zależności do sposobu ekspozycji. Cytuj
ChuChu Napisano Sobota o 18:02 Napisano Sobota o 18:02 @KSikorski no ekspertem nie jestem, Di2 MTB to widziałem z raz, ale rzeczywiście portów jakby nie ma ( lub są dobrze wkomponowane w elementy). Cytuj
wr81 Napisano Sobota o 18:44 Napisano Sobota o 18:44 38 minut temu, KSikorski napisał: SRAM ma patent na tę samą baterię pasującą do przedniej przerzutki, tylnej przerzutki, sztycy i tak dalej. SRAM ma patent na wymienną baterią pasującą do przedniej i tylnej przerzutki. Pytanie jak zdefiniować wymienność, i czy baterie nie będą różne dla przodu i tyłu. Różne baterie w Campagnolo : https://www.bike-components.de/en/Campagnolo/Super-Record-Wireless-Battery-for-Front-and-Rear-Derailleur-p92422/ Cytuj
seawolf688 Napisano Sobota o 19:46 Napisano Sobota o 19:46 https://magazynbike.pl/2025/02/08/shimano-di2-nowy-xtr-xt-i-deore-w-wersji-bezprzewodowej-nowe-patenty-zdradzaja-szczegoly/ niby zero przewodów Cytuj
pecio Napisano Sobota o 21:53 Napisano Sobota o 21:53 3 godziny temu, ChuChu napisał: Jak nie ma być "pikne", to po co ta dwukolorowa korba, satynowe wykończenie itd? Po prostu zrobili coś co wygląda niezbyt dobrze i tyle. No właśnie może być różowe w zielone kropki ze złotymi paskami. TO MA DZIAŁAĆ , sprawy estetycznie to kwestia drugorzędna ... przynajmniej dla mnie. Zresztą i tak oram szpejem , za chwile trafia na złom i tak w kółko więc może byś srokopisiaty. 😁 Cytuj
Semtex Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Dla mnie najważniejszą sprawą jest możliwośc wymiany baterii, jeżdżę od dosyć długiego czasu na GX AXS (z kasetą XT jak i GX) i moim zdaniem wymienna bateria to absolutny "must have", miałem raz przypał, że zapomniałem naładować baterię i na podjeździe nagle mi zdechło, ale mając drugą w biodrówce sprawa została ogarnięta w 30 sekund Normalnie z linką tego problemu nie ma, ale i tak wolę elektroniczną wersję Cytuj
chrismel Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu W dniu 7.02.2025 o 23:34, wr81 napisał: 12rzędowe 10-45 i 10-51 Zlitowali by się i zrobili w końcu jakąś kasetę gravelową. SRAM, Campagnolo, Classiefied, Rotor - wszyscy mają coś w ofercie. Kto nie ma ? Tylko Shimano. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi