Sliwka2000 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Witam mam pytanie czy ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził a dokładnie amortyzator nie odbija do końca trzeba mu pomóc wyjść z dolnych lag około 5 mm a jak dodam minimalnie dosłownie palcami siły do dobija około 10mm i odbije dopiero jak się podniesie przód.Nie wiem czy po prostu jestem jakiś przewrażliwiony na to i to jest normalne czy jest coś nie tak z amortyzatorem. Cytuj
zekker Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Ugięcie wstępne. Amortyzator ma nie tylko przyjąć wystające przeszkody, ale także dołki, więc musi mieć trochę zapasu na wyprostowanie się. Standardowo z przodu to kilkanaście % ugięcia jak się siądzie na rowerze. Przy zjazdówkach to może być i w okolicach 30%. Rower stojący bez obciążenia tez lekko ugnie amortyzację. Czy tak mocno jak masz, to już muszą się wypowiedzieć bardziej doświadczeni. Ewentualnym problemem może być regulacja sprężyny negatywnej, ale to już musisz podać konkretny model, żeby ktoś podpowiedział co i jak. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi