Punkxtr Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego 22 lutego o godz. 11:00 startujemy ze "Zlotem retro MTB". Miejscem spotkania będzie warszawska siedziba mojego serwisu, przy ul. Indiry Gandhi 27. Długo się do tego przygotowaliśmy i wygląda na to, że będzie co oglądać i z kim rozmawiać. Szykujemy również kilka niespodzianek, ale na razie rozmowy są w toku 😉 🫵Agenda: Tego dnia sklep i serwis będziemy mieć tylko dla siebie. Motywem przewodnim będzie MTB sprzed lat, chęć poznania ludzi z podobną pasją, a nawet - jeśli ktoś ma ochotę - uskutecznienie wymian handlowych 🙂 🚵♂️Przedstawimy kultowy sprzęt z tamtych czasów, m.in.: - Biria Unplugged, czyli koncept roweru MTB z lat 90 (1 z 17 sztuk na świecie) z takimi częściami jak Paul, EGS, JP Morgan itp. Czyli top of the top - kultowy Giant NRS Team obwieszony kolorowymi gratami, które oglądaliśmy niegdyś w katalogach. Roox, FRM, Tune, hydrauliczne przerzutki Acros A-GE itp. - tytanowy Van Nicholas Tuareg dla fanów weightweenies i bling bling, czyli Extralite, Tune, Chris King Titanium, Yumeya, etc. Oprócz w/w, masa kultowych części. Shockster, AMP, Mountain Cycle San Andreas, szary XTR, itd. Nie zabraknie również prasy z epoki do poczytania. Pokażemy tak interesujące egzemplarze, jak książka Shimano na 100 lecie istnienia firmy czy przedsprzedażowy egzemplarz polskiego pisma w dużym formacie, które nigdy nie trafiło do sprzedaży. Na pewno nie zabraknie kawy☕☕☕, postaramy się o drobne przekąski. Dla chętnych możliwość zakupienia obiadu w sąsiedzkiej restauracji (dobra pizza, makarony). 🍕🍕🍕 Na ścianie wisi duży telewizor, także nie zabraknie retro filmów 🙂 📺📺📺 Uwaga: jeśli chciałbyś/chciałabyć wystawić u nas tego dnia swój rower czy cokolwiek innego jako eksponat - jest taka możliwość. Po prostu napisz wcześniej mail: 📧kontakt@serwisbajka.pl z dopiskiem "Zlot Retro MTB". 4 Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 14:57 Napisano Czwartek o 14:57 @Punkxtr wielkie 👏. Rowery zacne..... zresztą to mało powiedziane. 2 Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 18:13 Napisano Czwartek o 18:13 @Punkxtr Cholera, a w mój stareńki Scott już z półtora roku czeka aż mu klamkę wymienię bo stara się rozpadła przy próbie regulacji. Mam "nówkę" z epoki ale czasu do tej pory nie znalazłem a tu taka impreza! 😜 Trzymam kciuki, żeby impreza okazałą się cykliczna 👍 2 Cytuj
Punkxtr Napisano Czwartek o 20:52 Autor Napisano Czwartek o 20:52 Dzięki Panowie! Powiem szczerze, że dopiero ta impreza mnie podjarała po raz pierwszy od wielu, wielu lat 😉 Duży udział ma w tym Kolega Łukasz, który zmotywował mnie aby ruszyć z tematem. Samych rowerów powinno być sporo. Nie zabraknie DH, będzie także szosa 😉 Będę się starał, aby impreza była cykliczna i docelowo w którymś z ciepłych miesięcy. Plany są ciekawe, zobaczymy po pierwszym zlocie, czy jest to potrzebne. 2 Cytuj
MrJ Napisano Piątek o 08:20 Napisano Piątek o 08:20 (edytowane) Może i ta Biria to największy rarytas, ale Moots ze starym SIDem i XTRem to dopiero sztos. Tak wyglądało i nadal powinno wyglądać MTB, a nie te nowoczesne pokraki, co przypominają proporcjami rysunki dziesięciolatka. Aż się łezka w oku kręci 😪 Edytowane Piątek o 09:47 przez MrJ 1 Cytuj
pecio Napisano Piątek o 08:21 Napisano Piątek o 08:21 (edytowane) @Punkxtr z racji na dzielącą nas odległość chociaż wrzuciłbyś jakąś małą fotorelację z "eksponatami" . Przynajmniej trochu pośliniłbym się przed ekranem. Mam nadzieję ,że impreza będzie się rozkręcać i urośnie do miana kultowej. Edytowane Piątek o 08:24 przez pecio Cytuj
Punkxtr Napisano Piątek o 09:42 Autor Napisano Piątek o 09:42 @pecio jasne, zorganizuję relację 🙂 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi