Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

22 lutego o godz. 11:00 startujemy ze "Zlotem retro MTB". Miejscem spotkania będzie warszawska siedziba mojego serwisu, przy ul. Indiry Gandhi 27. 
Długo się do tego przygotowaliśmy i wygląda na to, że będzie co oglądać i z kim rozmawiać. Szykujemy również kilka niespodzianek, ale na razie rozmowy są w toku 😉

🫵Agenda:
Tego dnia sklep i serwis będziemy mieć tylko dla siebie. Motywem przewodnim będzie MTB sprzed lat, chęć poznania ludzi z podobną pasją, a nawet - jeśli ktoś ma ochotę - uskutecznienie wymian handlowych 🙂

🚵‍♂️Przedstawimy kultowy sprzęt z tamtych czasów, m.in.:
- Biria Unplugged, czyli koncept roweru MTB z lat 90 (1 z 17 sztuk na świecie) z takimi częściami jak Paul, EGS, JP Morgan itp. Czyli top of the top
- kultowy Giant NRS Team obwieszony kolorowymi gratami, które oglądaliśmy niegdyś w katalogach. Roox, FRM, Tune, hydrauliczne przerzutki Acros A-GE itp.
- tytanowy Van Nicholas Tuareg dla fanów weightweenies i bling bling, czyli Extralite, Tune, Chris King Titanium, Yumeya, etc.

Oprócz w/w, masa kultowych części. Shockster, AMP, Mountain Cycle San Andreas, szary XTR, itd. Nie zabraknie również prasy z epoki do poczytania.
Pokażemy tak interesujące egzemplarze, jak książka Shimano na 100 lecie istnienia firmy czy przedsprzedażowy egzemplarz polskiego pisma w dużym formacie, które nigdy nie trafiło do sprzedaży.
Na pewno nie zabraknie kawy, postaramy się o drobne przekąski. Dla chętnych możliwość zakupienia obiadu w sąsiedzkiej restauracji (dobra pizza, makarony). 🍕🍕🍕
Na ścianie wisi duży telewizor, także nie zabraknie retro filmów 🙂 📺📺📺

Uwaga: jeśli chciałbyś/chciałabyć wystawić u nas tego dnia swój rower czy cokolwiek innego jako eksponat - jest taka możliwość.
Po prostu napisz wcześniej mail:
📧kontakt@serwisbajka.pl z dopiskiem "Zlot Retro MTB".

image.thumb.jpeg.7ddc486abb3d11dfc66a96b2fe15956a.jpeg

image.thumb.jpeg.415954298001c5a863ad704e8995555a.jpeg

image.thumb.jpeg.45187cf28f2bbb8eb8248601a12c4440.jpeg

image.thumb.jpeg.c3f366da69e20dad25a2e53dea8f0e89.jpeg

image.thumb.jpeg.0d04e6b51b885284f17a6bd9f13d970c.jpeg

image.jpeg

• +1 pomógł 4
Napisano

@Punkxtr Cholera, a w mój stareńki Scott już z półtora roku czeka aż mu klamkę wymienię bo stara się rozpadła przy próbie regulacji. Mam "nówkę" z epoki ale czasu do tej pory nie znalazłem a tu taka impreza! 😜

Trzymam kciuki, żeby impreza okazałą się cykliczna 👍

• +1 pomógł 2
Napisano

Dzięki Panowie! Powiem szczerze, że dopiero ta impreza mnie podjarała po raz pierwszy od wielu, wielu lat 😉
Duży udział ma w tym Kolega Łukasz, który zmotywował mnie aby ruszyć z tematem. Samych rowerów powinno być sporo. Nie zabraknie DH, będzie także szosa 😉

Będę się starał, aby impreza była cykliczna i docelowo w którymś z ciepłych miesięcy. Plany są ciekawe, zobaczymy po pierwszym zlocie, czy jest to potrzebne.

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

Może i ta Biria to największy rarytas, ale Moots ze starym SIDem i XTRem to dopiero sztos. Tak wyglądało i nadal powinno wyglądać MTB, a nie te nowoczesne pokraki, co przypominają proporcjami rysunki dziesięciolatka. Aż się łezka w oku kręci 😪

Edytowane przez MrJ
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@Punkxtr z racji na dzielącą nas odległość   chociaż wrzuciłbyś jakąś małą fotorelację z "eksponatami"  . Przynajmniej trochu pośliniłbym się przed ekranem. 

Mam nadzieję ,że  impreza będzie się rozkręcać  i urośnie do miana kultowej. 

Edytowane przez pecio