marej1988 Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego Witam, zwracam się z prośbą nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem posta w ogóle. Mam pewien problem . Chciałbym połączyć rower z trenażerem przykładowo Go Active. w rowerze mam oś bez szybkozamykacza na gwint M10. Znalazłem takie nakrętki "Nakrętka osi GARMIN Tacx M10 T1415" Tylko nie wiem czy to coś pomoże, bo w takich tanich trenażerach są chyba mocowania na stożku . Planuję połączyć jedno z drugim i nie rozłączać bez konieczności wymiany "czegoś" opony czy coś. Czy istnieje jakiś patent na połączenie tych dwóch sprzętów? Poniżej zdjęcie mojej osi tylnego koła. Cytuj
Rafał87 Napisano 6 Lutego Napisano 6 Lutego Wymiana osi piasty na przelotową i zastosowanie zacisku QR odpowiedniego dla trenażera to najbezpieczniejsza opcja. 1 Cytuj
TheJW Napisano 6 Lutego Napisano 6 Lutego Możesz ewentualnie próbować z nakrętkami tego typu ale osobiście bym nie ryzykował Cytuj
itr Napisano 6 Lutego Napisano 6 Lutego Inaczej , trzeba znaleźć nakrętkę trochę cieńszą od obecnej, ( aby odzyskać trochę gwintu) dopasować i nakręcić stare konusy na obu koncach osi, mają prawie okrągły obrys, i uchwyt dla klucza . Tak stawiałem rower torowy w prostych trenażerach taksa. Jak wygląda mocowanie fabryczne do wspomnianego trenażera? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi