spidelli Napisano Czwartek o 04:32 Napisano Czwartek o 04:32 @Rybus85 A dlaczego Ci ten E2 nie pasuje w końcu? Bo wolno przelicza? Moim zdaniem to wynika nie tylko z tego, że - w porównaniu do smrtfonów - to produkcja "niszowa" jak pisze @KSikorski ale z energooszczędności. Ale może mylę się i g6wniane procesory są ubierane w marketing No ale jednak czasy działania coś nam mówią. Nie namawiam Cię absolutnie ale ja to już w ogóle używam ręcznego ETreksa 32 z maleńkim ekranem. Ten to dopiero zamula Do tego sterowanie dżojstikiem, jak pamiętasz stare telefony i pisanie smsmów - to jest ten oldskul. Mnie zależało wyłącznie na nawigacji, bo jeśli chodzi o aktywność sportową, to mam urządzenia innej marki. Na przejażdżki wokół komina nawigacji nie biorę, bo i po co? W tygodniu czasu mam tak mało, że jadę albo trasą 15 km, albo 20 km albo 30 km - dziesiątki razy przemierzone; w niedzielę mam cały dzień do dyspozycja ale też n zawsze potrzebna mi nawigacja, telefon wystarczy - zatrzymam się, sprawdzę gdzie skręcić i jadę dalej, mózg też trzeba trenować. Ale na kilkudniowe sakwy to sobie trasę wyrysuję w brouterze albo Komoot - przy czym dobrze jest je weryfikować bo mapy OSM, na których to się wszystko opiera, nie są zbyt dokładne, kilka razy lądowałem w lesie, w trawie po pas, 2x n poligonie w Orzyszu, skąd przegoniła nas warta Przy trasie ok. 100 km w życiu nie zaufałbym trasie wyznaczonej ad hoc, co nie znaczy że nie ma czasami potrzeby korekty trasy. No ale wtedy i tak wspomagam się telefonem jak jest zasięg to Komootem, jak nie ma - OSMandem. Rower to nie jest moja jedyna aktywność i ręczniak sprawdza się w górach czy na kajaku, stąd taki wybór. Gdyby nie to pewnie skończyłbym z E2 albo którymś Edge. Cytuj
chudzinki Napisano Czwartek o 08:37 Napisano Czwartek o 08:37 (edytowane) 12 godzin temu, DekRek napisał: Od siebie polecę Brytona 750SE A czy da się w samym liczniku w prosty sposób zmieniać rodzaj aktywności ride/gravel/MTB i później tak to zostanie wrzucone do Stravy? Uchwyt pasuje standardowy jak do Garmina? Edytowane Czwartek o 09:32 przez chudzinki Cytuj
DekRek Napisano Czwartek o 12:49 Napisano Czwartek o 12:49 @chudzinki Można dodać profile rowerów, ale korzystam z niego wyłącznie na szosie. Nie wiem jak wygląda upload na stravę, bo z niej nie korzystam. Standard mocowania delikatnie różni się od Garminowskiego, różnica bodajże jest w tych wypustkach. Tutaj możesz to podejrzeć: https://a.aliexpress.com/_m028E 6J 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi