Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@Rybus85 A dlaczego Ci ten E2 nie pasuje w końcu? Bo wolno przelicza? Moim zdaniem to wynika nie tylko z tego, że - w porównaniu do smrtfonów - to produkcja "niszowa" jak pisze @KSikorski ale z energooszczędności. Ale może mylę się i g6wniane procesory są ubierane w marketing ;) No ale jednak czasy działania coś nam mówią.

Nie namawiam Cię absolutnie ale ja to już w ogóle używam ręcznego ETreksa 32 z maleńkim ekranem. Ten to dopiero zamula :) Do tego sterowanie dżojstikiem, jak pamiętasz stare telefony i pisanie smsmów - to jest ten oldskul.

Mnie zależało wyłącznie na nawigacji, bo jeśli chodzi o aktywność sportową, to mam urządzenia innej marki. Na przejażdżki wokół komina nawigacji nie biorę, bo i po co? W tygodniu czasu mam tak mało, że jadę albo trasą 15 km, albo 20 km albo 30 km - dziesiątki razy przemierzone; w niedzielę mam cały dzień do dyspozycja ale też n zawsze potrzebna mi nawigacja, telefon wystarczy - zatrzymam się, sprawdzę gdzie skręcić i jadę dalej, mózg też trzeba trenować.

Ale na kilkudniowe sakwy to sobie trasę wyrysuję w brouterze albo Komoot - przy czym dobrze jest je weryfikować bo mapy OSM, na których to się wszystko opiera, nie są zbyt dokładne, kilka razy lądowałem w lesie, w trawie po pas, 2x n poligonie w Orzyszu, skąd przegoniła nas warta ;) 

Przy trasie ok. 100 km w życiu nie zaufałbym trasie wyznaczonej ad hoc, co nie znaczy że nie ma czasami potrzeby korekty trasy. No ale wtedy i tak wspomagam się telefonem jak jest zasięg to Komootem, jak nie ma - OSMandem.

Rower to nie jest moja jedyna aktywność i ręczniak sprawdza się w górach czy na kajaku, stąd taki wybór. Gdyby nie to pewnie skończyłbym z E2 albo którymś Edge.

Napisano (edytowane)
12 godzin temu, DekRek napisał:

Od siebie polecę Brytona 750SE

A czy da się w samym liczniku w prosty sposób zmieniać rodzaj aktywności ride/gravel/MTB i później tak to zostanie wrzucone do Stravy? 

Uchwyt pasuje standardowy jak do Garmina?

Edytowane przez chudzinki