wiciu23 Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego Cześć, Przypadkowo podczas oczekiwania na cieplejsze dni, zauważyłem pęknięcie na dolnej rurce przedniego trójkąta. Domyślam się, że to jak wróżenie z fusów na podstawie zdjęcia, bez sprawdzenia pod warstwą lakieru, ale może położenie pęknięcia oraz jego "charakter" pozwoli coś wstępnie oszacować Rowerek mam od 1,5 roku, zrobione 11k. Nie było dzwonów, oraz nie słyszałem trzeszczenia Jak sądzicie, to lakier, czy zaczęło coś się dziać z aluminium? Nie ukrywam, że wolałbym 10k przeznaczyć na nowy rower a nie ortodonte w razie w model gravela: radon regard 7.0 Dziękuje i pozdrawiam Cytuj
Mihau_ Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego Już bez jaj żeby aluminiowa rura miała pękać w taki sposób😁 Co nie zmienia faktu, że dopóki "sezon" się na dobre nie zaczął trzeba to odsyłać na reklamację i niech ogarniają 2 Cytuj
filipog44 Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego W tym przypadku, dobrym pomysłem może być kontakt ze sklepem Bike Discount (producentem Radona), opisanie obaw i przesłanie zdjęć przez ich formularz kontaktowy: https://www.bike-discount.de/en/contact# Myślę, że pomogą, a szczególnie, jeśli rower jest jeszcze na gwarancji. 1 Cytuj
nossy Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego To wygląda na pęknięcie lakieru, może szpachlówki pod...alu raczej tak nie pęka. 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego Umyj trochę tą ramę do zdjęć jeśli zamierzasz wysyłać do B-D. Pokaż, że nie ma żadnego śladu po uderzeniu w okolicy tego defektu. 2 Cytuj
wiciu23 Napisano 6 Lutego Autor Napisano 6 Lutego Dzień dobry. Dziękuje za "diagnozę" i rady odnośnie gwarancji. Nie jestem pewien, czy gwarancja dalej obowiązuje ze względu na wszystkie zmiany, które zrobiłem na własną rękę (wymiana suportu) + koła. Poprzeglądałem zdjęcia w galerii i rysa juz jezdzi ze mną od ponad roku Więc po prostu zbyt rzadko... myłem rower Ale wysłać maila wyślę po umyciu ramy i ze zdjęciami uwzględniającymi szczegóły - tak jak mi podpowiadacie koledzy Dzięki za odzew i wskazówki Paweł 1 Cytuj
nossy Napisano 7 Lutego Napisano 7 Lutego W dniu 6.02.2025 o 06:51, wiciu23 napisał: Poprzeglądałem zdjęcia w galerii i rysa juz jezdzi ze mną od ponad roku Więc po prostu zbyt rzadko... myłem rower Ale wysłać maila wyślę po umyciu ramy i ze zdjęciami uwzględniającymi szczegóły - tak jak mi podpowiadacie koledzy Tym to się nie chwal....wg gwarancji powinieneś zgłosić zaraz po zauważeniu. A co do suportu to raczej nie ma to znaczenia. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi