Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Przypadkowo podczas oczekiwania na cieplejsze dni, zauważyłem pęknięcie na dolnej rurce przedniego trójkąta. Domyślam się, że to jak wróżenie z fusów na podstawie zdjęcia, bez sprawdzenia pod warstwą lakieru, ale może położenie pęknięcia oraz jego "charakter" pozwoli coś wstępnie oszacować :D Rowerek mam od 1,5 roku, zrobione 11k. Nie było dzwonów, oraz nie słyszałem trzeszczenia :D Jak sądzicie, to lakier, czy zaczęło coś się dziać z aluminium? Nie ukrywam, że wolałbym 10k przeznaczyć na nowy rower a nie ortodonte w razie w :D  model gravela: radon regard 7.0 

Dziękuje i pozdrawiam

PXL_20250205_073223962.jpg

PXL_20250205_073256130.jpg

PXL_20250205_073350293_1.jpg

Napisano

Już bez jaj żeby aluminiowa rura miała pękać w taki sposób😁

Co nie zmienia faktu, że dopóki "sezon" się na dobre nie zaczął trzeba to odsyłać na reklamację i niech ogarniają

• +1 pomógł 2
Napisano

Dzień dobry.

Dziękuje za "diagnozę" i rady odnośnie gwarancji. Nie jestem pewien, czy gwarancja dalej obowiązuje ze względu na wszystkie zmiany, które zrobiłem na własną rękę (wymiana suportu) + koła.

Poprzeglądałem zdjęcia w galerii i rysa juz jezdzi ze mną od ponad roku :D Więc po prostu zbyt rzadko... myłem rower :D Ale wysłać maila wyślę po umyciu ramy i ze zdjęciami uwzględniającymi szczegóły - tak jak mi podpowiadacie koledzy ;)

Dzięki za odzew i wskazówki

Paweł

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 6.02.2025 o 06:51, wiciu23 napisał:

Poprzeglądałem zdjęcia w galerii i rysa juz jezdzi ze mną od ponad roku :D Więc po prostu zbyt rzadko... myłem rower :D Ale wysłać maila wyślę po umyciu ramy i ze zdjęciami uwzględniającymi szczegóły - tak jak mi podpowiadacie koledzy ;)

Tym to się nie chwal....wg gwarancji powinieneś zgłosić zaraz po zauważeniu.

A co do suportu to raczej nie ma to znaczenia.

• +1 pomógł 1