smw44199 Napisano wczoraj o 17:46 Napisano wczoraj o 17:46 Mam Gianta z 1998r z taką Acerą: Problem jest taki, że po założeniu błotników przerzutka dotyka błotnika. Wszystko działa jak należy, ale uniemożliwia mi to odciągnięcia błotnika nieco dalej od opony, co umożliwiłoby mi założenie opony 42C. Obecnie niektóre opony 40C wchodzą z bólem, a opona z kolcami "na styk" Da się ją wymienić na coś innego mniejsze gabarytowo, albo ze sprężyna w innym miejscu? Cytuj
marcesco Napisano wczoraj o 19:05 Napisano wczoraj o 19:05 Ja bym miejscowo wyfrezował błotnik i tyle. 1 Cytuj
smw44199 Napisano wczoraj o 19:10 Autor Napisano wczoraj o 19:10 To też rozważałem, ale póki co chciałbym tego uniknąć. Jeżeli da sie zmienić przerzutkę na coś co bardziej podpasuje, poszedłbym tą droga. Cytuj
marvelo Napisano wczoraj o 19:53 Napisano wczoraj o 19:53 Jakie wielkości zębatek i jaka obejma? Niedawno kupiłem taką: PRZERZUTKA PRZÓD SHIMANO ALIVIO FD-MC21 Po zamontowaniu wygląda tak: Wydaje się, że jest trochę więcej miejsca do koła. U mnie pracuje poprawnie z zębatkami 42/32/22. Nie wiem, jaką dokładnie ma specyfikację. 40 zł za NOS (jeszcze Made in Japan) - moim zdaniem warto spróbować. Jeszcze kilka sztuk im zostało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi