chudzinki Napisano Poniedziałek o 14:51 Napisano Poniedziałek o 14:51 (edytowane) Polskie góry na 12-13 dni na przemian pieszo i rowerowo, jak pogoda w wakacje dopisze 🙂. Pchania się nie boimy żeby tylko nie było ekstremalnych zjazdów i z dala od ruchu samochodowego. Jedziemy samochodem, więc możemy się po miejscu przemieszczać w razie potrzeby. Odpada Szczawnica (byliśmy w tamtym roku), Szklarska (2 lata temu i też pojeździliśmy w Świeradowie) i Beskid Śląski/Żywiecki (tutaj w miarę możliwości objeżdżamy weekendowo). Polecicie coś ciekawego? Dziewczyny chciałyby jechać do Zakopanego, nawet na tydzień... Ja próbuję im to wyperswadować 😋. Gdyby się nie udało to jest jakiś sens zabierać tam rowery...? Edytowane Poniedziałek o 14:55 przez chudzinki Cytuj
olo850 Napisano Poniedziałek o 15:37 Napisano Poniedziałek o 15:37 Przy takich założeniach jechałbym w okolice Siennej/Czarnej Góry/Rychlebów, mam tylko małe wątpliwości co do "braku ekstremalnych zjazdów". Będziesz miał w okolicy dużo celów rowerowych, zarówno naturalne szlaki jak i bikeparki, do połączenia z włóczeniem się po górach. Plus nie będzie tam miliona ludzi - ale jak jest rozpatrywane Zakopane to nie wiem czy jest to zaleta. Nie wiem co rozumiesz przez "ekstremalne zjazdy" - na naturalnych bywa mocno "enduro", zapewne da się ułożyć łagodniejsze pętle. Co do Podhala - jest tam sens zabierać rowery, kilka miejscówek zaraz koło Zakopanego plus niedaleko Nowy Targ, można pojechać otwartymi dolinami po polskiej i słowackiej stronie Tatr (nudne szlaki ale widokowo ładne). Natomiast sam pomysł wybrania się do Zakopanego latem jest naprawdę niemądry, wspieram Twoją perswazję Cytuj
Tyfon79 Napisano Poniedziałek o 17:49 Napisano Poniedziałek o 17:49 No nie wiem bo nawet dla mnie rejony Żywieckie typu od Raczy po powiedzmy Rycerzowe to jednak logistycznie w uj daleko. Zakopane to ... i syf jakich mało więc umownie napiszmy jak wyżej gdzieś na Podhale. Na taki długi czas jak najbardziej przy kilku założeniach. Mobilności autem i sporo Słowacji oraz pobliskiego Spisza. Nie ma nigdzie w PL takich klimatów jak tu wiec na pewno warto. Cytuj
Serbi Napisano Poniedziałek o 20:00 Napisano Poniedziałek o 20:00 Szczawnica, Szklarska, Zakopiec... - na takie "destynacje" to nie wiem, czy to dobre forum 🤣 Jakby nie było "polskie góry" to po takich przykładach powiedziałbym – jedź nad Gardę. U nas to z takich "kurortów" dużo Ci nie zostało: Karpacz, Wisła/Ustroń (no ale tam byłeś). Zamiast Zakopca to może juz lepiej w SK ktoryś z ich ośrodków? Albo Polańczyk (i pobliskie Bieszczady)? Albo Polanica Zdrój i Kotlina z przyległościami? Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 11:34 Autor Napisano wczoraj o 11:34 (edytowane) 20 godzin temu, olo850 napisał: Przy takich założeniach jechałbym w okolice Siennej/Czarnej Góry/Rychlebów Zapomniałem wspomnieć, że 3 lata temu byliśmy w Międzygórzu... 😀 20 godzin temu, olo850 napisał: zaraz koło Zakopanego plus niedaleko Nowy Targ, Masz na myśli północne i wschodnie tereny? 20 godzin temu, olo850 napisał: i słowackiej stronie Tatr (nudne szlaki ale widokowo ładne) A gdzie dokładnie? @Tyfon79, chodzi o: ? "Szczawnica, Szklarska, Zakopiec... - na takie "destynacje" to nie wiem, czy to dobre forum 🤣" @Serbi, a dlaczego nie? Edytowane wczoraj o 11:43 przez chudzinki Cytuj
Tyfon79 Napisano wczoraj o 13:36 Napisano wczoraj o 13:36 @chudzinki wiesz Rycerzowa czy Racza to takie główne tematy ale jest Muńcuł, Będoszki, Praszywki. Jechałeś kiedyś graniczny Oszast od przeł Glinka po Rycerzowe? Największe zadupie w Beskidach. Pilsko, Mechy sobie strzelić. Nie wiem jak tu znasz teren. Ja się jaram bo nie byłem w tych stronach z ponad 5 lat a coś bankowo się zmieniło bo LP nie spały w tym czasie. Jechałeś Magurę Spiską od Bachledowej? Teraz otworzyli kozak widokowo trasę w Białej Wodzie przy Łysej Polanie. Hata Plesnivec i piękny zjazd zielonym. Wprawdzie szlak na nielegalu ale i tak się jeżdzi bo tu psy zwłaszcza po południu dupskami szczekają takie zadupie. Zielony Staw? Mnie się tu w takich klimatach nigdy nie nudzi i co rok mogę śmigać. Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 14:03 Autor Napisano wczoraj o 14:03 O wielu słyszałem, ale nigdy nie byłem... A Zielony Staw to który? Bo chyba żaden z tych co znalazłem 🙂. @Tyfon79, czyli Ty byś postawił na Żywiecczyznę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi