maibah Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Cześć Mam problem z doborem suportu do marketowego roweru. Obecny suport to ETURNITY ETN51R 70x127mm ENC BC 1.37x24T na systemie włoskim gwint prawy i lewy (czyli kręcę z obu stron w stronę przedniego koła aby odkręcić). Szukając suportów widzę tylko szerokości 68 albo 73 i długość 127.5 czy takie coś podejdzie zamiennie pod to co mam? Czy wymiary muszą być dokładnie takie jak na starym? Cytuj
luker7 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu coś pomyliłeś. w systemie włoskim obie nakrętki mają prawy gwint w przeciwieńswie do BSA. Cytuj
maibah Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu A no tak czyli mam jeden prawy i od korby lewy (czyli system brytyjski BSA?) To teraz czy Shimano BB-UN300 127mm podejdzie pod takie cos? Różnica jest tylko w szerokości na starym mam 70 a w tym 68 Cytuj
luker7 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu to masz BSA. Zmierz długość mufy suportowej czy masz tam 68 czy 73mm. linijka nie jest dokładnym narzędziem pomiarowym ale wystarczy by dopasować suport. Cytuj
maibah Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Mierzone suwmiarką jest 68,35 zależnie jak się przyłoży i jak idzie malowanie, ale nie jest to nawet 70 co też jest dziwne Cytuj
marvelo Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu A masz przednią przerzutkę w tym rowerze? Jeśli tak, czy jest ona mocowana taką blachą pod miskę suportu czy na obejmie? Bo to decyduje o szerokości suportu. Cytuj
maibah Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu (edytowane) Jest przednia 3 przekładnie mocowana na obejmę. Rower to mahbike 16273872 ale nie wiem czy to coś pomoże. Edytowane 17 godzin temu przez maibah Cytuj
maibah Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu No tylko czemu stary suport jest 70x127, chodzi o to że pchali co było a że 70 też pasowała to taki montowali? Będzie problem jak włożę shimano co wyżej? Dobrze by było wiedzieć czy te rozmiary są kompatybilne ze sobą czyli jak mam szerokość 73 to mogę montować rozmiary 68 -> 73? a jak 68 to mogę tylko 68? Cytuj
eloo Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 7 godzin temu, maibah napisał: Obecny suport to ETURNITY ETN51R 70x127mm ENC BC 1.37x24T gwint włoski zazwyczaj ma oznaczenie 36x24 zmierz średnicę gwintu Cytuj
maibah Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu (edytowane) Średnica mierzona po gwincie 34.8 to raczej 35 czyli wychodzi ten BSA tylko teraz czy nie będzie problemów jak wsadzę ten 68 jak wcześniej był 70x127 Edytowane 12 godzin temu przez maibah Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi