Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Mam problem z doborem suportu do marketowego roweru. Obecny suport to ETURNITY ETN51R 70x127mm ENC  BC 1.37x24T na systemie włoskim gwint prawy i lewy (czyli kręcę z obu stron w stronę przedniego koła aby odkręcić). Szukając suportów widzę tylko szerokości 68 albo 73 i długość 127.5 czy takie coś podejdzie zamiennie pod to co mam? Czy wymiary muszą być dokładnie takie jak na starym?  

Napisano

A no tak czyli mam jeden prawy i od korby lewy (czyli system brytyjski BSA?) To teraz czy Shimano BB-UN300 127mm podejdzie pod takie cos? Różnica jest tylko w szerokości na starym mam 70 a w tym 68 

Napisano

A masz przednią przerzutkę w tym rowerze? Jeśli tak, czy jest ona mocowana taką blachą pod miskę suportu czy na obejmie? Bo to decyduje o szerokości suportu.

Napisano (edytowane)

Jest przednia 3 przekładnie mocowana na obejmę. Rower to mahbike 16273872 ale nie wiem czy to coś pomoże.

Edytowane przez maibah
Napisano

No tylko czemu stary suport jest 70x127, chodzi o to że pchali co było a że 70 też pasowała to taki montowali? Będzie problem jak włożę shimano co wyżej? Dobrze by było wiedzieć czy te rozmiary są kompatybilne ze sobą czyli jak mam szerokość 73 to mogę montować rozmiary 68 -> 73? a jak 68 to mogę tylko 68?

Napisano
7 godzin temu, maibah napisał:

Obecny suport to ETURNITY ETN51R 70x127mm ENC  BC 1.37x24T

gwint włoski zazwyczaj ma oznaczenie 36x24

zmierz średnicę gwintu

image.png

Napisano (edytowane)

Średnica mierzona po gwincie 34.8 to raczej 35 czyli wychodzi ten BSA tylko teraz czy nie będzie problemów jak wsadzę ten 68 jak wcześniej był 70x127

Edytowane przez maibah