Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano
3 godziny temu, KNKS napisał:

...a ja naiwny, cały czas żyłem w przekonaniu, że kupując HT liczymy na to, że będzie jak najbardziej sztywny 😅

Ja właśnie liczyłem na jakieś lepsze pochłanianie drgań, kiedy upatrzyłem sobie Lapierre Prorace 7.9 (górne rurki tylnego trójkąta omijają podsiodłówkę, biegnąc bezpośrednio do górnej rury) - z zakupu nic nie wyszło, więc nie wiem czy to faktycznie działało... ;)

Napisano
Godzinę temu, KrissDeValnor napisał:

Ja właśnie liczyłem na jakieś lepsze pochłanianie drgań, kiedy upatrzyłem sobie Lapierre Prorace 7.9 (górne rurki tylnego trójkąta omijają podsiodłówkę, biegnąc bezpośrednio do górnej rury) - z zakupu nic nie wyszło, więc nie wiem czy to faktycznie działało... ;)

I czemu nie kupiłeś? 6k za karbon tej klasy wydaje się fajną opcją.

Napisano (edytowane)

Pełnoprawna reklama z ładnym nagraniem szczegółów "nienagannego" hiszpańskiego wykonania ;)

Z minusów jeszcze się okazuje, że ma ograniczenie skrętu kierownicy, co moim zdaniem przy taki nisko poprowadzonej górnej rurze jest zbędne...

Z plusów niewątpliwie średnica podsiodlowki i można calkiem szeroką oponę z tyłu wstawić.

Edytowane przez NerfMe
Napisano

A widzieliście co się dzieje z pancerzami przepuszczonymi przez stery główki ramy w OIZ? Szajbajk pokazywał jaka tam może być masakra z tym (wiem, kontrowersyjny typ, ale cos jest na rzeczy bo społeczność rowerowa tez ten problem podnosiła).

Napisano

To raczej nie kwestia konkretnie tego modelu, tylko ogólnie tego jak pancerze wchodzą w ramę. W mojej aluminiowej szosie Orbea jest tak samo, więc użyłem gąbek nakładanych na pancerz żeby zabezpieczyć je przed przetarciem.

Być może Oiz jeat kiepsko wykonany i zostały ostre krawędzie.

Napisano
2 godziny temu, michalr75 napisał:

A widzieliście co się dzieje z pancerzami przepuszczonymi przez stery główki ramy w OIZ? Szajbajk pokazywał jaka tam może być masakra z tym (wiem, kontrowersyjny typ, ale cos jest na rzeczy bo społeczność rowerowa tez ten problem podnosiła).

Z tym akurat to na razie z zasady są problemy jak i z dużą częścią obecnych nowinek. Warto zwrócić uwagę ile te nowinki robią czasem kłopotu czego dawniej nie było. Oczywiście zawsze wszystko zależy od użytkownika i eksploatacji a tu pole manewru jest gigantyczne nie mniej zawsze znajdą się tacy co będą zakochani a drudzy nienawidzić. Dlatego kontrowersje bo skomplikowanie wzrosło w kosmiczny sposób. 

W dniu 31.01.2025 o 13:33, smw44199 napisał:

Ja czekam kiedy pojawią się rowery z AI, bo telefony i TV już są. Takie same jak poprzednio, ale brzmią lepiej 😁

Spokojnie wszystko po kolei. Jak wprowadzą całą elektronikę w tym uginacze a tu nadal jest to niedopracowane by dzieci się cieszyły to potem przyjdzie czas sparować to z AI. Pomijam ilu będzie tak zagubionych życiowo, że jak usiądą na tym komputerze z korbką do kręcenia to będą się pytać co mają robić dalej i gdzie jechać;)