Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Szukam roweru który nada się zarówno na drobne wzniesienia na wiejskich drogach, jak i na miasto. Aktualnie mieszkam jeszcze na wsi i czasami jeżdżę po różnych nierównościach. Mój stary rower za 500 zł  nie daje sobie za bardzo rady i wyjeżdżanie na górkę to tragedia, nie mówiąc już o zbyt małym rozmiarze.

Jednak w ciągu dwóch lat mam zamiar przeprowadzić się do miasta i jestem świadomy że tam nie będzie już górek i wiejskiego terenu. Chciałbym więc kupić rower którego nie trzeba będzie wymieniać. Jestem w stanie dać maksymalnie 2000 zł, a najlepiej nawet do 1990+ dostawa. Jeżdżę bardzo rzadko, może nawet mniej niż dwa razy w tygodniu więc nie zależy mi na zbytnim profesjonalizmie. Chciałbym również by rama nie była szczególnie nisko by zbytnio się schylać, ale wątpię czy chciałbym jeździć na rowerze typu damka. Jestem całkowitym zerem jeśli chodzi o znajomość rowerów, dlatego bardzo proszę o proste przykłady.

Tutaj jest przykład roweru który mnie zainteresował. Jest to rower trekkingowy, ale nie wiem czy nie kupiłbym bardziej górskiego modelu.. Choć z drugiej strony nie wiem czy pasowałaby do miejskiego terenu.

Link: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-trekkingowe/rower-trekkingowy-indiana-x-road-4-0-m23-28-cali-meski-czarno-niebieski?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI0pPl-LCdiwMVd5KDBx0KSCE6EAQYASABEgJePfD_BwE

Edytowane przez Laiko04
Napisano

Jak widzisz wśród powyższych propozycji są i rowery górskie, nadające się na bardzo kiepskie drogi jak i rowery trekingowe - wyposażone w błotniki i bagażnik, na cieńszych oponach. Pytanie o to, czy chcesz mieć błotniki jest dość ważne. Poza tym pytanie o bagażnik, stopkę, oświetlenie- czy potrzebujesz tych rzeczy. 

Napisano

Niech kolega kupi rower trekkingowy, to i na wycieczkę pojedzie i zgrzewkę wody ze sklepu przywiezie. Najważniejsze aby pojechał i osobiście sie do niego przymierzył. Marka nieistotna.