chudy1995 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Witam jaki napęd najlepszy będzie do gravela. .? rozważam Shimano a Sram trochę poczytałem na ten temat i już sam nie wiem co wybrać dlatego potrzebuje Waszej opinii ;). Osobiście myślałem nad Sram Force. Cytuj
Greg1 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Co za pytanie? Jednemu się podoba synowa innemu teściowa. Są zwolennicy ajfonów i są zwolennicy androidów. Napęd zależy od tras, po których chcesz jeździć - jak więcej terenu lepszy będzie 1xx (gdzie godzimy się na większe "dziury" w kasecie), jak więcej szosy to 2xx (gdzie teoretycznie mamy lepsze stopniowanie). Jedni wolą sposób zmiany biegów w Shimano, inni (są tacy? nie jestem pewien...) wolą tzw. double tap w Sramie. Nie da się odpowiedzieć jednoznacznie na takie pytanie 2 Cytuj
kazafaza Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu @Greg1 dobrze napisał - rozważ zakres i stopniowanie pod teren na jakim będziesz szalał. Osobiście wolę Sram ze względu na nieruchomą dźwignię hamulca - może skrzywienie z singla - na cztery baranki mam tylko jeden z biegami ale jest to Tiagra. Jest ok, ale wolę podwójne tąpnięcie od krzywoklamkowej subtelności szymka. Sramy leżą i się kurzą bo pierdyliard innych rzeczy na głowie zanim z powrotem wrzucę do nich bebechy pod dropera (lewy Apex) i zmiany biegów w prawym Rivalu. Przynajmniej przetarłem je szmatką do foty 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi