Azer098 Napisano Wtorek o 20:54 Napisano Wtorek o 20:54 Witam, Wymieniłem linke w tylnej przerzutce, od tego czasu wozek odgina się do góry i luzuje łańcuch jak przestaję pedałować (w 70 % przypadków). Podczas prowadzenia roweru, korba się obraca, a podczas kręcenia nią do tyłu, łańcuch i przerzutka zazwyczaj zachowują się poprawnie. Po wymianie linki, nie regulowałem przerzutki śrubami. Tylko naciagnalem linke. Biegi wchodzą poprawnie z wyjątkiem jednego, środkowego przełożenia, ale to chyba nie ma znaczenia. Cały osprzęt stare deore xt (7-8 letnie) Macie jakiś pomysl co może być tego przyczyną ? Pozdrawiam Cytuj
TheJW Napisano Wtorek o 22:04 Napisano Wtorek o 22:04 Musiałeś nabroić coś więcej, niż sama wymiana linki. Za mocno albo za słabo napięta linka powodowałaby problemy z kulturą pracy przerzutki, a nie opisywane dolegliwości. Może odkręciłeś nie tę śrubę co potrzeba? Cytuj
Azer098 Napisano wczoraj o 00:48 Autor Napisano wczoraj o 00:48 Nie moja pierwsza linka, aczkolwiek po ponad 15 letniej przerwie Nic więcej nie ruszałem. Co może być przyczyną? Muszę rozebrać przerzutkę, cała wyczyścić i szukać przyczyny czy jest jakiś mniej inwazyjny sposób na ustalenie źródła problemu ? Cytuj
zekker Napisano wczoraj o 08:27 Napisano wczoraj o 08:27 Objawy wskazują na zbyt duży opór na wolnobiegu w bębenku. Zamiast dać się swobodnie kręcić, to ciągnie kasetę i łańcuch do przodu. Cytuj
Azer098 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu https://limewire.com/d/1af49728-15bd-4422-b6fe-015814abe114#oMKuTmHYafhi6DWzYqhZ_S60gQD4tehSw4ic6vF4b5o Tak to wygląda na chwilę obecną, kolega co odpisal powyżej chyba ma rację, wina wolnobiegu. Podrzucicie linka do czegoś co warto kupić ? Obecnie 9 rzędowy, 8 rzędow też jest ok Cytuj
uzurpator Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Masz źle przeciągięty łańcuch przez wózek. EDIT: Poza tym mechanizm wolnobiegu jest sztywny. Wyciągnij koło i spróbuj pokręcić 'luzem'. Pewno duży opór tam będzie. Edytowane 1 godzinę temu przez uzurpator Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi