rybak16 Napisano Wtorek o 07:42 Napisano Wtorek o 07:42 Cześć wszystkim, nastał dzień kiedy muszę wymienić moją zasłużoną pompkę meridy, po jakiś 10 latach się rozleciała Szukam czegoś podłogowego ale i dokładnego (możliwe, że z możliwością spuszczenia nadmiaru). Teraz za każdym razem podłączałem podłogową, pompowałem więcej, podłączałem pomiar ciśnienia i spuszczałem nadmiar, wolałbym tego uniknąć Czy kojarzycie jakiś model, który by się sprawdził? Myślałem o czymś takim ale nie znam nikogo kto używa takich wynalazków: https://www.ceneo.pl/114843312# Cytuj
TheJW Napisano Wtorek o 07:49 Napisano Wtorek o 07:49 Patrząc na miniaturkę zacząłem się zastanawiać, do czego Ty tej pompki szukasz... 😂 Podłogowych z przyciskiem do regulacji ciśnienia na głowicy nie widziałem. Z precyzją też bywa różnie. Mam SKS Airworx 10 i o ile podczas pompowania szosy nie ma problemu i manometr wskazuje prawidłowe wartości, to przy niskich ciśnieniach w oponach MTB przekłamuje już znacznie, pokazuje 0,2-0,3 Bara mniej niż jest w rzeczywistości. A te 0,3 w oponie MTB to już jednak spora różnica. Jak chcesz mieć precyzyjnie i elektrycznie, to kup sobie coś w stylu Xiaomi 1S. Cytuj
PawelW84 Napisano Wtorek o 08:03 Napisano Wtorek o 08:03 Popatrz na Topeak Joe Blow Sport III. Mam używam. Pomiar ciśnienia w okolicach 2-4 bar idealny ( błąd do 0,1), posiada zaworek do upuszczania pod manometrem Cytuj
ChuChu Napisano Wtorek o 08:17 Napisano Wtorek o 08:17 Jeżeli coś ma mieć zakres 0-10 Barów, to nie może być dokładne. Ja mam Xiaomi elektroniczną i nigdy nie wrócę do zwykłej pompki. Cytuj
Wojcio Napisano Wtorek o 09:40 Napisano Wtorek o 09:40 (edytowane) Ja ma topeak z zakresem 4 bary. Analogowy zegar jest duży i ma zakres ok dla górala i gravela. Mam też elektryczną Ryobi. Tu nastawiasz ciśnienie i przestaje jak dojdzie. Ale jak zaworek przytkany mlekiem, to przestaje za wcześnie. Poza tym w podłogowej nigdy nie braknie prądu. Nawet samochód pompuję tą podłogową. No i elektryczna nie osadzi opony bezdętkowej, a podłogowa mi to zapewnia. Edytowane Wtorek o 09:41 przez Wojcio Cytuj
rybak16 Napisano Wtorek o 09:47 Autor Napisano Wtorek o 09:47 Taki zakres 4 bary byłby spoko, zerknę sobie na nią. Co do elektronicznej nie pomyślałem o tym, że przy mleku może się przytykać i źle czytać a to ważny aspekt. Koniec końców pewnie warto mieć dwie Cytuj
Wojcio Napisano Wtorek o 09:51 Napisano Wtorek o 09:51 Jak szedłem ostatnio dopompować w piwnicy 7 rowerów to wziąłem elektryczną (jak się trzyma guzik palcem to się przebije przez mleko, a można dmuchać rowery wiszące na ścianie) ale na wyjazdy biorę już tylko podłogową. Cytuj
rybak16 Napisano Wtorek o 13:39 Autor Napisano Wtorek o 13:39 @Nemrod82 ciekawa opcja. Posiadasz? Wiesz jak się sprawdza przy tubless oraz jak dokładny pomiar jest? Cytuj
DyktaTusek Napisano Wtorek o 13:53 Napisano Wtorek o 13:53 A odnośnie pompek co polecicie jako z podłogówek mającej dodatkowy zbiornik do "strzału" pod zamleczanie? Cytuj
Wojcio Napisano Wtorek o 15:03 Napisano Wtorek o 15:03 Tu ostrożnie. Po pierwsze możesz tego nie potrzebować, po drugie lepiej samodzielny zbiornik bo znane mi pompki ze zintegrowanym zbiornikiem są słabe w zwykłym pompowaniu - powietrze idzie z pompki przez zbiornik i musisz pompować większą objętość (pompka plus zbiornik). Ja na razie nie miałem istotnych problemów z zakładanie tubeless, których by nie pokonała zwykła podlogówka. Cytuj
Nemrod82 Napisano Wtorek o 21:46 Napisano Wtorek o 21:46 8 godzin temu, rybak16 napisał: @Nemrod82 ciekawa opcja. Posiadasz? Wiesz jak się sprawdza przy tubless oraz jak dokładny pomiar jest? Ogólnie mam ją chyba prawie 3 lata i nie ma z nią problemu. Dokładność jest bardzo wysoka ( ale trzeba przy pompowaniu zaczekać 2-3 sekundy aż pomiar się ustabilizuje). Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 15:44 Napisano wczoraj o 15:44 Ja kupiłem za to SKS Rennkompressor i po odpakowaniu okazało się że pokazuje ciśnienie 2 bary Marna wpadka jak na taką uznaną markę i wręcz flagowy produkt tej firmy. Na razie zostaje przy kompresorze garażowym. Cytuj
marvelo Napisano wczoraj o 15:58 Napisano wczoraj o 15:58 W Action są takie podłogłówki: Pompka do roweru Walfort | Action PL Wyglądają całkiem solidnie (cylinder, podstawa, tłok - metalowe). Samą głowicę można z czasem wymienić na lepszą. Za te pieniądze w dzisiejszych czasach to okazja. Podobne niedawno widziałem Kauflandzie, chyba za 39,90 zł. Też nie wyglądały całkiem tandetnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi