pro15pl Napisano 26 Stycznia Napisano 26 Stycznia (edytowane) Dzień dobry wszystkim! Planuję zakup pierwszego roweru elektrycznego. Wpadł mi w oko Cube z poniższego linku. Przeznaczenie w moim wypadku to głównie weekendowe wypady w góry, ale bez szaleństw + przejażdżki po mojej okolicy, bez dużych górek. Moje pytanie brzmi, czy osprzęt w nim zastosowany jest w porządku? Wiem, ze bosch gen5 jest świeży na rynku, ale są już jakieś pierwsze opinie o awaryjności? Jestem tu nowy, także jeśli coś gdzieś źle napisałem, to proszę mnie nie linczować 😆 Edytowane 28 Stycznia przez sznib Cytuj
XC100S Napisano 26 Stycznia Napisano 26 Stycznia Czy ta cena nie jest za niska ? Podejrzanie to wygląda. Porównaj w innych sklepach. Cytuj
pro15pl Napisano 27 Stycznia Autor Napisano 27 Stycznia Taaak, wiem, że to scam jeśli chodzi o tą stronę, błędnie link wkleiłem. Liczę się z tym że jego cena katalogowa to 24k, więc pewnie z czasem na jakiś promkach wyjdzie z 20k. Bardziej chodziło mi o sam sprzęt. Chyba że coś innego polecacie w podobnym budżecie? Cytuj
morion69 Napisano 31 Stycznia Napisano 31 Stycznia ja mogę z czystym sumieniem polecić coś gamy Canyon Neuron:on Cytuj
Lassar71 Napisano 1 Lutego Napisano 1 Lutego A co, baterie naprawili? Zanim kupisz, weź się przewieź. Większość rowerów jest ok, w tym samym budżecie. Czasem dilerzy są z pupy, niestety Cube u nas to SkiTeam. Osobiście miałem nieprzyjemność być obsługiwanym przez nich w Katowicach. Cytuj
morion69 Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego Baterie w Neuronie akurat były ok. Trzeba pamiętać, że Neuron jest na silnikach Boscha, a już Spectral jest na Shimano EP8, w których była akcja serwisowa baterii. Dlatego ja polecam Neurona. Cytuj
Lassar71 Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego Jest też wersja Neurona na EP6. Abstrahując od baterii. Canyon w zasadzie tylko wysyłka, mnie się udało spróbować podczas Bike Expo. Pojeździłem i zrezygnowałem. Gdybym musiał, wybrałbym Dartmoora. Serio. Ale to tylko moje zdanie. Dalej twierdzę, że kluczowa jest jazda "próbna". A selekcja jest prosta: ( dla pieniaczy uwaga na boku - to jest moja selekcja, nikogo nie namawiam, wskazuję tylko pewną ścieżkę wyboru) 1. cena (ustalona była na okolice 24ty) 2. napęd Bosch 3. jak się da rama carbą ( ewentualnie jako czynnik waga całości) 4. Sprawdzony diler i opinie o sprzęcie w necie. 5. wyposażenie ( głównie amortyzacja, wtórnie zespół napędowy i hamulce) za 23 tysi była oferta jeszcze niedawno na Orbeę Wild M20 2024. W Kato, firma się na OLX ogłaszała. I to byłby mój wybór Cytuj
morion69 Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego Oczywiście jak zawsze najważniejsze są własne preferencje. Jeśli masz opcję kupienia czegoś poza Polską to polecam sprawdzić ceny w Berlińskich sklepach Cube. Rok temu stałem przed wyborem roweru i jako że mam blisko do Niemiec oglądałem strony ich sklepów stacjonarnych, właśnie ze względu na możliwość przymiarki. Okazało się, że zarówno w sklepach stacjonarnych jak i internetowych za granicą jest taniej i nie tylko Cube. Prosty test: wejść na stronę Canyona, sprawdzić cenę interesującego nas modelu w PLN, a potem zmienić region na Niemcy (lub inny EU) i przeliczyć cenę w Euro na PLN. Jedyna wada to taka, że zamówienie też musi iść na adres z danego regionu, nie można zmienić dostawy na PL. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi