irokez941 Napisano 24 Stycznia Napisano 24 Stycznia (edytowane) Cześć. Odkupiłem sobie gravela Romet Aspre 2 i mam pytanie co do szerokości opon. Chciałbym zamontować opony Panaracer Gravelking SS+ 700x43C i czy w ogóle mogę je montować? Bo producent niby podaje, że 40 mm to maksimum. No i co sądzicie o tych oponkach? Obecnie mam założone WTB riddler 700x37c. Oprócz asfaltu i ubitych ścieżek, chciałbym mieć możliwość zjechana w jakąś mnie komfortową drogę. Co mi doradzicie? Jestem laikiem w kwestiach gravelowych, więc wybaczcie. Pozdrawiam. Edytowane 24 Stycznia przez irokez941 literówka Cytuj
Mihau_ Napisano 24 Stycznia Napisano 24 Stycznia Noooo chyba to ty masz ten rower, na pewno masz również miarkę...gdzie leży problem w zmierzeniu ile masz miejsca? 1 Cytuj
Greg1 Napisano 24 Stycznia Napisano 24 Stycznia Po zmierzeniu trzeba odjąć po 5 mm na stronę (na błoto, bicie, itp.) i wyjdzie Ci jaką maksymalną szeokość możesz wsadzić 1 Cytuj
irokez941 Napisano 24 Stycznia Autor Napisano 24 Stycznia @Mihau_pełna zgoda. Jednakże też wiem, że to tak trochę jak z butem. Nie zawsze opona 43 mm, to 43 mm u danego producenta, a nuż ktoś na forum ma akurat takie połączenie i mi doradzi. @Greg1 super, właśnie o taką wskazówkę mi chodziło. 👍 Cytuj
Greg1 Napisano 24 Stycznia Napisano 24 Stycznia Cytat Nie zawsze opona 43 mm, to 43 mm u danego producenta To inna kwestia. Co więcej szerokość rzeczywista po założeniu zależy też od szerokości wewnętrznej felgi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi