Wonderpol Napisano Czwartek o 21:36 Napisano Czwartek o 21:36 (edytowane) Cześć, kupiłem pierwszy rower enduro. Jakiś czas rower stał do góry kołami (myślę że z 2h) potem go odwróciłem i po około 2/3h wybrałem się na jazdę. W momencie gdy usiadłem słyszę dziwny dźwięk jakby powietrza i jakby w pewnym momencie amortyzator stawiał mniejszy opór. Dodam że rower ma przejechane około 10km. Czy jest to możliwe że od takiej pozycji do góry kołami damper się zapowietrzył? Ewentualnie czy amortyzator musi się rozjeździć ? Poczekać więcej godzin i przejechać się w dłuższą trasę ? Czy może od razu umawiać się na gwarancje/do serwisu ? Z góry dzięki Edytowane Czwartek o 21:37 przez Wonderpol Cytuj
TheJW Napisano Czwartek o 22:45 Napisano Czwartek o 22:45 Raczej ciężko będzie znaleźć serwis od tylnich amortyzatorów... 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano Piątek o 08:16 Mod Team Napisano Piątek o 08:16 10 godzin temu, Wonderpol napisał: jakby w pewnym momencie amortyzator stawiał mniejszy opór. Skręć tłumienie na max i ugnij zawieszenie. Obserwuj powrót. Jak pod koniec z wolnego tempa nagle przyspieszy to masz zapowietrzony damper. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi