Wlodas Napisano 22 Stycznia Napisano 22 Stycznia E-bike - chciałbym wymienić damper teraz mam Xfusion O2, jest za miękki, chciałbym go wymienić na coś twardszego. Waga: Rowerzysta + rower: ok 150kg Rozmiar: 165 mm Skok: 40-45 mm Za wszelkie rady z góry dziękuję! Cytuj
Mod Team bogus Napisano 22 Stycznia Mod Team Napisano 22 Stycznia Jak jest za „miękki” to wystarczy go dopompować. 2 Cytuj
Gość Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia To schudnąc, 150kg to nie jest waga pod ktora projektue sie tego typu sprzet. Cytuj
uzurpator Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia (edytowane) 14 godzin temu, Wlodas napisał: E-bike - chciałbym wymienić damper teraz mam Xfusion O2, jest za miękki, chciałbym go wymienić na coś twardszego. Waga: Rowerzysta + rower: ok 150kg Rozmiar: 165 mm Skok: 40-45 mm Za wszelkie rady z góry dziękuję! Zdjęcie roweru? 165mm ze skokiem 45mm to jakiś trunnion jest? Inaczej to jesteś w zadku, bo taki damperek pod 150kg obciążenia to raczej awangarda. Możesz poszukać na aliexpressie sprężyniaków, gdzie trafiają się sprężyny 1250 i 1500lbs. EDIT: swoją droga - ważąc 100kg + jakiś tam sprzęt pompowałem 02 w moim śp Scott'cie Sparku do 220psi, większość damperów ma sufit w okolicach 300. Edytowane 23 Stycznia przez uzurpator 1 Cytuj
spidelli Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia 3 godziny temu, player123 napisał: 150kg to nie jest waga to waga roweru i rowerzysty.... 1 Cytuj
KNKS Napisano 23 Stycznia Napisano 23 Stycznia (edytowane) ... co mimo wszystko może wykraczać poza standardowy zakres pracy. Trzeba by zasięgnąć języka u któregoś ze speców od zawieszeń. Edytowane 23 Stycznia przez KNKS 1 Cytuj
Wlodas Napisano 23 Stycznia Autor Napisano 23 Stycznia 11 godzin temu, player123 napisał: To schudnąc, 150kg to nie jest waga pod ktora projektue sie tego typu sprzet. 😁 Rower + sakwy ponad 30kg. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi