Wlodas Napisano wczoraj o 19:23 Napisano wczoraj o 19:23 E-bike - chciałbym wymienić damper teraz mam Xfusion O2, jest za miękki, chciałbym go wymienić na coś twardszego. Waga: Rowerzysta + rower: ok 150kg Rozmiar: 165 mm Skok: 40-45 mm Za wszelkie rady z góry dziękuję! Cytuj
Mod Team bogus Napisano wczoraj o 19:48 Mod Team Napisano wczoraj o 19:48 Jak jest za „miękki” to wystarczy go dopompować. 2 Cytuj
player123 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu To schudnąc, 150kg to nie jest waga pod ktora projektue sie tego typu sprzet. 1 Cytuj
uzurpator Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) 14 godzin temu, Wlodas napisał: E-bike - chciałbym wymienić damper teraz mam Xfusion O2, jest za miękki, chciałbym go wymienić na coś twardszego. Waga: Rowerzysta + rower: ok 150kg Rozmiar: 165 mm Skok: 40-45 mm Za wszelkie rady z góry dziękuję! Zdjęcie roweru? 165mm ze skokiem 45mm to jakiś trunnion jest? Inaczej to jesteś w zadku, bo taki damperek pod 150kg obciążenia to raczej awangarda. Możesz poszukać na aliexpressie sprężyniaków, gdzie trafiają się sprężyny 1250 i 1500lbs. EDIT: swoją droga - ważąc 100kg + jakiś tam sprzęt pompowałem 02 w moim śp Scott'cie Sparku do 220psi, większość damperów ma sufit w okolicach 300. Edytowane 10 godzin temu przez uzurpator 1 Cytuj
spidelli Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, player123 napisał: 150kg to nie jest waga to waga roweru i rowerzysty.... 1 Cytuj
KNKS Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) ... co mimo wszystko może wykraczać poza standardowy zakres pracy. Trzeba by zasięgnąć języka u któregoś ze speców od zawieszeń. Edytowane 4 godziny temu przez KNKS 1 Cytuj
Wlodas Napisano 2 minuty temu Autor Napisano 2 minuty temu 11 godzin temu, player123 napisał: To schudnąc, 150kg to nie jest waga pod ktora projektue sie tego typu sprzet. 😁 Rower + sakwy ponad 30kg. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi