matbrt Napisano wczoraj o 18:24 Napisano wczoraj o 18:24 Cześć, powoli dojrzewam do karbonowego gravela, ale zanim się na niego zdecyduję chcę mieć coś pośredniego. Pytanie, czy jesteście w stanie polecić jakiś karbonowy widelec do Treka Marlina 7, tylko żadnego chinczyka, nie chcę się zastanawiać, czy będę zbierał zęby z ulicy. Pozdrawiam Cytuj
Mihau_ Napisano wczoraj o 18:47 Napisano wczoraj o 18:47 (edytowane) Cytat Pytanie, czy jesteście w stanie polecić jakiś karbonowy widelec do Treka Marlina 7, tylko żadnego chinczyka, nie chcę się zastanawiać, czy będę zbierał zęby z ulicy. Nie ma nie-chińskich które mają sens. Jeśli taki znajdziesz to będzie kosztował tyle co ten twój rower jest warty Secundo mtb ze sztywnym widelcem to mtb ze sztywnym widelcem a nie "prawie gravel", to nie ma ze sobą nic wspólnego oprócz braku amortyzacji Edytowane wczoraj o 18:49 przez Mihau_ Cytuj
matbrt Napisano wczoraj o 19:43 Autor Napisano wczoraj o 19:43 Może polecam czytanie ze zrozumieniem, myślę że mtb bez amortyzacji jednak BLIŻEJ do gravela, ale gravelem nie będzie. Nie pytałem o koszta, a pytałem o polecany sprzęt, także dzięki za brak pomocy. Cytuj
pecio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 12 godzin temu, Mihau_ napisał: Secundo mtb ze sztywnym widelcem to mtb ze sztywnym widelcem a nie "prawie gravel", to nie ma ze sobą nic wspólnego oprócz braku amortyzacji Jesteś @Mihau_ w błędzie. 😁 Popatrz na katalogi rowerowe niektórych firm na 2025. Tam pojawiła się nowa kategoria - ULTRA GRAVEL i są to rowery MTB na sztywnych widłach z "lichymi " 😉oponkami . Cytuj
Talrand Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 13 godzin temu, matbrt napisał: Może polecam czytanie ze zrozumieniem, myślę że mtb bez amortyzacji jednak BLIŻEJ do gravela, ale gravelem nie będzie. Nie pytałem o koszta, a pytałem o polecany sprzęt, także dzięki za brak pomocy. O jak nie masz ograniczonego budżetu to polecam https://www.ticycles.com/components/fork-custom-titanium, $1450 za tytanowy widalec na wymiar. W sam raz do Marlina za ~4000 zł. Mam nadzieje że ten post bardziej przypadnie ci do gustu 😘 Cytuj
Mihau_ Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 godziny temu, pecio napisał: Jesteś @Mihau_ w błędzie. 😁 Popatrz na katalogi rowerowe niektórych firm na 2025. Tam pojawiła się nowa kategoria - ULTRA GRAVEL i są to rowery MTB na sztywnych widłach z "lichymi " 😉oponkami . Taki z tego gravel jak z 9 kg emondy "lekka szosówka" 😂 Cytuj
wr81 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) Gdy przymierzałem się do podobnej operacji rozważałem widelec z tej firmy. Przewijają się opinie w necie od kilku lat, różne opcje wysokości (axle to crown ) dostępne. https://www.amazon.pl/s?k=exotic+widelec&__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=307MD1Y4FJ4TQ&sprefix=exotic+widelec%2Caps%2C152&ref=nb_sb_noss_1 Edytowane 12 godzin temu przez wr81 Cytuj
matbrt Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Talrand napisał: O jak nie masz ograniczonego budżetu to polecam https://www.ticycles.com/components/fork-custom-titanium, $1450 za tytanowy widalec na wymiar. W sam raz do Marlina za ~4000 zł. Mam nadzieje że ten post bardziej przypadnie ci do gustu 😘 Dzięki, szkoda że pytałem o karbonowe 👌 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi