Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, powoli dojrzewam do karbonowego gravela, ale zanim się na niego zdecyduję chcę mieć coś pośredniego.
Pytanie, czy jesteście w stanie polecić jakiś karbonowy widelec do Treka Marlina 7, tylko żadnego chinczyka, nie chcę się zastanawiać, czy będę zbierał zęby z ulicy.
Pozdrawiam

Napisano (edytowane)
Cytat

Pytanie, czy jesteście w stanie polecić jakiś karbonowy widelec do Treka Marlina 7, tylko żadnego chinczyka, nie chcę się zastanawiać, czy będę zbierał zęby z ulicy.

Nie ma nie-chińskich które mają sens. Jeśli taki znajdziesz to będzie kosztował tyle co ten twój rower jest warty

Secundo mtb ze sztywnym widelcem to mtb ze sztywnym widelcem a nie "prawie gravel", to nie ma ze sobą nic wspólnego oprócz braku amortyzacji

Edytowane przez Mihau_
Napisano

Może polecam czytanie ze zrozumieniem, myślę że mtb bez amortyzacji jednak BLIŻEJ do gravela, ale gravelem nie będzie.
Nie pytałem o koszta, a pytałem o polecany sprzęt, także dzięki za brak pomocy.

Napisano
12 godzin temu, Mihau_ napisał:

Secundo mtb ze sztywnym widelcem to mtb ze sztywnym widelcem a nie "prawie gravel", to nie ma ze sobą nic wspólnego oprócz braku amortyzacji

Jesteś @Mihau_ w błędzie. 😁 Popatrz na katalogi  rowerowe niektórych firm na 2025.  Tam pojawiła się nowa kategoria  - ULTRA GRAVEL i są to rowery MTB na sztywnych widłach z "lichymi  " 😉oponkami . 

Napisano
13 godzin temu, matbrt napisał:

Może polecam czytanie ze zrozumieniem, myślę że mtb bez amortyzacji jednak BLIŻEJ do gravela, ale gravelem nie będzie.
Nie pytałem o koszta, a pytałem o polecany sprzęt, także dzięki za brak pomocy.

O jak nie masz ograniczonego budżetu to polecam https://www.ticycles.com/components/fork-custom-titanium, $1450 za tytanowy widalec na wymiar. W sam raz do Marlina za ~4000 zł. Mam nadzieje że ten post bardziej przypadnie ci do gustu 😘

Napisano
2 godziny temu, pecio napisał:

Jesteś @Mihau_ w błędzie. 😁 Popatrz na katalogi  rowerowe niektórych firm na 2025.  Tam pojawiła się nowa kategoria  - ULTRA GRAVEL i są to rowery MTB na sztywnych widłach z "lichymi  " 😉oponkami . 

Taki z tego gravel jak z 9 kg emondy "lekka szosówka"

😂