Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemaneczko wszystkim jakiś czas temu postanowiłem dokonać śmiałej decyzji w moim życiu mianowicie postanowiłem wymienić klocki w rowerze XD 

Nie wiem jakie były dokładnie orginalne ale jak hamulce XT to pewnie XT ale czy metaliczne czy ceramiczne nie mam pojęcia  hamowały w miare ale chciałbym czegoś lepszego

czytałem gdzieś że najlepsze będą półmetaliczne i zakupiłem Klocki JAGWIRE DCA085 półmetaliczne ogólnie hamują dobrze ale jak one piszczą omg wstydzę sie hamować przy ludziach masakra  co polecacie na zimie żeby nie piszczały i hamowały dobrze na zjazdach żebym sie nie zabił 

Napisano

Miałem 585 (metaliczne) też piszczały niemiłosiernie. Jeszcze latem jak było sucho, to w miarę ok, ale w taką mokrą pogodę jak teraz...
Pod tym względem najgorsze jakie miałem.

Kwestia co to za zjazdy, ile ważysz.
Generalnie żywiczne są zdecydowanie cichsze ale na długich zjazdach niekoniecznie wytrzymają.

Napisano

Kup oryginalne shimano:

- jeśli długie zjazdy na których hamulce przestawały działąć to metaliczne G04S ew. wersja z radiatorem J04C

- jeśli raczej płaskowyż to żywiczne G05S, które będą hamowały lepiej na zimno.

• +1 pomógł 1
Napisano
4 godziny temu, Cheops899 napisał:

Siemaneczko wszystkim jakiś czas temu postanowiłem dokonać śmiałej decyzji w moim życiu mianowicie postanowiłem wymienić klocki w rowerze XD 

Nie wiem jakie były dokładnie orginalne ale jak hamulce XT to pewnie XT ale czy metaliczne czy ceramiczne nie mam pojęcia  hamowały w miare ale chciałbym czegoś lepszego

czytałem gdzieś że najlepsze będą półmetaliczne i zakupiłem Klocki JAGWIRE DCA085 półmetaliczne ogólnie hamują dobrze ale jak one piszczą omg wstydzę sie hamować przy ludziach masakra  co polecacie na zimie żeby nie piszczały i hamowały dobrze na zjazdach żebym sie nie zabił 

Zamiast kolejnych klocków kup proszę słownik... 

• +1 pomógł 1