jano990 Napisano Niedziela o 11:17 Napisano Niedziela o 11:17 Witajcie, Jestem tu kompletnie nowy. W tym roku przesiadam się z motocykla na rower elektryczny i bardzo potrzebuję opinii oraz porady fachowców na temat mojego potencjalnego zakupu:) Szukam roweru do 15 000 tyś, na średnie górskie trasy oraz dojazd do pracy. Na razie wybór padł na niego - https://salon-rowerowy.pl/e-bike-elektryczne/130870-rower-kellys-theos-r30-magic-green-rozmiar-s-29275-725wh-8585053828969.html Kieruje się przez wszystkim sentymentem do tej marki więc będę wdzięczny za każdą pomocną uwagę na temat tego modelu oraz ewentualnych innych które mogłyby być lepszym wyborem w tej cenie. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam:) Cytuj
Mihau_ Napisano Niedziela o 14:15 Napisano Niedziela o 14:15 Cytat Kieruje się przez wszystkim sentymentem do tej marki Najgorsze z możliwych kryterium wyboru. A co do konkretnego modelu - osobiście nie kupiłbym ebike na silniku, który nie jest powszechnie stosowany z uwagi na dostępność serwisu czy części zamiennych. Tak naprawdę to kellys jest chyba jedynym rozpoznawalnym producentem na PL rynku który to montuje. Cytuj
XC100S Napisano Niedziela o 15:52 Napisano Niedziela o 15:52 W rowerze tylko klamki hamulcowe są do wymiany i w późniejszym czasie może widelec. Nie wiadomom jest ten silnik. Ja np sprzedaje dwa swoje rowery które są na silnikach Shimano bo boję się że przy pewnym przebiegu będą do wymiany. Nowy rower wybrałem z Boschem. Może ktoś się wypowie o tym silniku Cytuj
burz Napisano Niedziela o 23:02 Napisano Niedziela o 23:02 Dwa Kellysy Tayen, używane od połowy ub. roku (zimą nie jeździmy). Silniki są jak dla nas rewelacyjne, z niecierpliwością czekamy z żoną na koniec zimy. Ostatnio zrobiłem serwis amortyzatorów, olej i smar wymienione, nic więcej nie trzeba było. Polecam, nie ma się czego bać Panasonica. Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 06:50 Napisano Poniedziałek o 06:50 Cytat Polecam, nie ma się czego bać Panasonica. Masz go pół roku z czego 30% tego czasu nie jeździsz. Ile w ogóle kilometrów zrobiłeś? Cytuj
Galvatron Napisano Poniedziałek o 11:49 Napisano Poniedziałek o 11:49 (edytowane) Jeśli ten widelec Rock Shoxa ma tę samą powłokę górnych goleni co Recon Silver, to jest ona słabej jakości, przez co łatwo ją zarysować. Tarcze hamulcowe na dzień dobry trzeba zmienić na minimum RT64 (Deore), bo te RT30 są kiepskiej jakości i nie nadają się w góry. Edytowane Poniedziałek o 11:55 przez Galvatron 1 Cytuj
burz Napisano Poniedziałek o 12:24 Napisano Poniedziałek o 12:24 (edytowane) 5 godzin temu, Mihau_ napisał: Masz go pół roku z czego 30% tego czasu nie jeździsz. Ile w ogóle kilometrów zrobiłeś? To może spytam Ciebie, ile kilometrów zrobiłeś na elektryku z silnikiem Panasa, skoro wydajesz tak jednoznaczne opinie? Edytowane Poniedziałek o 12:25 przez burz Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 12:30 Napisano Poniedziałek o 12:30 A gdzie ja wydałem opinię (i to niby jednoznaczną 😂) o tym silniku? Cytuj
burz Napisano Poniedziałek o 12:32 Napisano Poniedziałek o 12:32 22 godziny temu, Mihau_ napisał: A co do konkretnego modelu - osobiście nie kupiłbym ebike na silniku, który nie jest powszechnie stosowany z uwagi na dostępność serwisu czy części zamiennych. Tak naprawdę to kellys jest chyba jedynym rozpoznawalnym producentem na PL rynku który to montuje. Cytuj
ChuChu Napisano Poniedziałek o 12:46 Napisano Poniedziałek o 12:46 (edytowane) Przecież napisał o dostępności części i potencjalnym serwisie, bo są mniej popularne niż Shimano i Bosch. Trzeba jeździć takim rowerem żeby to ogarnąć? Jak napiszę że nie kupiłbym Canyona, bo nie mają sklepów stacjonarnych to też źle? Muszę mieć Canyona żeby to napisać? 56 minut temu, Galvatron napisał: Jeśli ten widelec Rock Shoxa ma tę samą powłokę górnych goleni co Recon Silver, to jest ona słabej jakości, przez co łatwo ją zarysować. Tarcze hamulcowe na dzień dobry trzeba zmienić na minimum RT64 (Deore), bo te RT30 są kiepskiej jakości i nie nadają się w góry. Obawiam się że tak jest. Wydaje mi się że Silver to oznaczenie tej badziewnej powłoki i chyba stalowych goleni, które rysują się od absolutnie wszystkiego. Edytowane Poniedziałek o 12:46 przez ChuChu Cytuj
jano990 Napisano Poniedziałek o 13:20 Autor Napisano Poniedziałek o 13:20 Ok dziękuję za podpowiedzi, na pewno wezmę je pod uwagę. Ostatnie pytanie czy możecie polecić z doświadczenia lepszy, sprawdzony w górach i pod kątem sprzętu model, którego cena będzie rownież oscylowała w granicach 15 k ? Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 15:23 Napisano Poniedziałek o 15:23 2 godziny temu, burz napisał: I gdzie tam widzisz opinię o silniku? Napisałem, że nikt znany poza kellysem tego nie wkłada i może być lipa z serwisem. Zaprzeczasz temu? 2 godziny temu, burz napisał: I gdzie tam widzisz opinię o silniku? Napisałem, że nikt znany poza kellysem tego nie wkłada i może być lipa z serwisem. Zaprzeczasz temu? Cytuj
XC100S Napisano Poniedziałek o 17:32 Napisano Poniedziałek o 17:32 4 godziny temu, jano990 napisał: Ok dziękuję za podpowiedzi, na pewno wezmę je pod uwagę. Ostatnie pytanie czy możecie polecić z doświadczenia lepszy, sprawdzony w górach i pod kątem sprzętu model, którego cena będzie rownież oscylowała w granicach 15 k ? Np na Pepper jest pełno rowerów które będą w Twoim zasięgu. Poczytaj komentarze, nie które są pomocne. A może „polski” rower Cię zainteresuje https://www.pepper.pl/promocje/rower-elekteyczny-e-bike-tosa-mate-ramy-m-l-973948 Cytuj
jano990 Napisano Poniedziałek o 21:27 Autor Napisano Poniedziałek o 21:27 Wielkie dzięki za polecenie strony Pepper. Wcześniej nawet jej nie znałem, udało się na niej znaleźć perełkę w postaci tego wariata: https://www.mount7.com/giant-trance-x-advanced-e-plus-2-m.html?utm_source=Google-CPC&utm_medium=PMax&utm_campaign=DE-PMax-Shopping-Fahrräder-SALE&gad_source=1 Cena ostateczna to jedyne 300 zł więcej od wcześniej wspomnianego Kellysa. Mam nadzieję, że posłuży:) Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc! Cytuj
Galvatron Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Posłuży, bo jest bardzo sensownie skonfigurowany, więc na dzień dobry nie trzeba niczego wymieniać (nawet tarcze hamulcowe wyglądają OK). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi