Zuchu Napisano Sobota o 14:43 Napisano Sobota o 14:43 Cześć wszystkim. Posiadam koła seryjne z roweru Polygon Strattos S8D, które ważą 2,5kg. Koła te posiadają piasty Novatec D792SB-CL-X12 oraz D791SB-CL-12. Chciałbym kupić nowe obręcze i szprychy i zanieść koła do serwisu w celu zaplecenia. Znalazłem takie obręcze z DTSwiss RR 511. Zależy mi na stożku 30mm+. Dodatkowo chciałbym kupić szprychy Sapim CX-RAY J-Bend tylko totalnie nie wiem o jakiej długości. Czy moglibyście mi pomóc jak wyliczyć długość szprych lub polecić dobry serwis gdzie złożą mi koła i dobiorą szprychy (okolice Białegostoku/Warszawy). Cytuj
marcin_ostrów Napisano Sobota o 14:56 Napisano Sobota o 14:56 Bezsensu. Piasty , o ile ważą 620g ( tyle znalazłem w necie ) , obręcze 980g z szer we 18mm a do tego szprychy aero po 12 pln . Weź sobie znajdź jakiś rozsądny zestaw od dt swissa , albo jakiś karbonik a nie kombinuj w ten sposób . Cytuj
Zuchu Napisano Sobota o 18:15 Autor Napisano Sobota o 18:15 Piasta przednia waży 138g, a tylna 268g, obręcze 2x490g + szprychy 4,3g jedna, a potrzebuję łącznie 56, więc suma całego zestawu waży 1626,8g (nie liczę nypli bo nie mam pojęcia ile ważą). Koszt całego projektu by wyniósł około jednego tysiąca, gdzie najtańsze koła jakie znalazłem to https://lemonbike.eu/produkt/dt-swiss-rr521-straightpull-2/#configuration w cenie 1,9k. Nie chcę wydawać 4k na koła karbonowe, nie ścigam się i nie zamierzam. Cytuj
marcin_ostrów Napisano Sobota o 19:06 Napisano Sobota o 19:06 DT P1850 masz pełno na olx grubo poniżej 1000, od firm i osób prywatnych . Można też przejrzeć ofertę fitwheels , daveo. Przy czym bardzo mnie zastanawia sens stożków 30mm w kołach aluminiowych. Ani to aero , ani lekkie . PS do kosztów dodaj z 300 co najmniej za porządne złożenie. Cytuj
Zuchu Napisano wczoraj o 14:02 Autor Napisano wczoraj o 14:02 (edytowane) Jeśli chodzi o stożki 30mm to takie mam obecnie i nie chcę mniejszych ze względów estetycznych. Znalazłem dwie oferty, jedna na koła karbonowe - CSC 45x28mm, a druga na aluminiowe - Vision Trimax 30 SC Disc. Mam trochę obawy co do karbonu z chin za takie pieniądze ale widzę, że wiele ludzi poleca. Edytowane wczoraj o 14:02 przez Zuchu Cytuj
smw44199 Napisano wczoraj o 14:48 Napisano wczoraj o 14:48 Uważaj na te CST, bo napiszą Ci, ze akurat nie ma w magazynie we Francji i wyślą z Chin, a wtedy dochodzi cło. Chciałem kupić i anulowałem zamówienie z tego powodu. Cytuj
Zuchu Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Kupiłem Elitewheels ENT 2.0 na stożku 50mm za 1470zł, już z wysyłką, która wlicza opłaty celne. Dzięki za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi