colo07 Napisano Piątek o 23:34 Napisano Piątek o 23:34 Cześć. Kupiłem trenażer Elite Novo Force 8. Do trenażera dokupiony czujnik ant+. Czujnik łączy się z zegarkiem Fenix X 6 pro. Grzebałem już sporo w ustawieniach, ale nie potrafię dojść do tego co zrobić, żeby zegarek zbierał informacje o aktywności. Nie zależy mi na aplikacjach typu zwift, tylko na tym, żeby klepać kilometry na Garminie. Ogólnie wchodząc w jakąkolwiek aktywność przez zegarek nie pokazuje mi żadnych wartości (prędkość, itp). Z aplikacją Zwift łączy się działa. Proszę o poradę, bo mi już ręce opadły. Cytuj
pecio Napisano Sobota o 06:45 Napisano Sobota o 06:45 (edytowane) @colo07Podstawowy błąd robisz. Musisz najpierw przewinąć na zegarku do odpowiedniej aktywności którą chcesz uskuteczniać a potem ją uruchomić. Po zakończeniu klikasz na zegarku w celu jej zamknięcia. Jeszcze dobrze by było jakbyś miał sparowany telefon czy łączność po WiFi aby aktywność przesyłać na swoje konto . Tam możesz spokojnie podziwiać wykresiki. A dokładnie robisz tak- wciskasz prawy górny guzik, przewijasz do rower stacjonarny , klikasz jeszcze raz ten sam przycisk dwa razy i zaczyna się rejestracja aktywności. Oczywiście trenażer musisz mieć sparowany z zegarkiem. W tym celu środkowy lewy wciskasz , dolnym lewym przewijasz do czujniki i akcesoria potwierdzasz górnym prawym , i masz tam dodaj nowy. Potem przewijasz do inteligentny trenażer/ czujnik ANT/ czy co tam chcesz , klikasz , kręcisz w tym czasie korbami aby wzbudzić trenażer . Na zegarku wyskoczy , potwierdzasz i to wszystko z tej strony zegarkowej. Na Connect czy to na telefonie czy komputerze tworzysz profil aktywności i tam pod nią będą słane twoje wypocone 😉 aktywności itp. Edytowane Sobota o 07:45 przez pecio 1 Cytuj
colo07 Napisano Sobota o 12:51 Autor Napisano Sobota o 12:51 6 godzin temu, pecio napisał: @colo07Podstawowy błąd robisz. Musisz najpierw przewinąć na zegarku do odpowiedniej aktywności którą chcesz uskuteczniać a potem ją uruchomić. Po zakończeniu klikasz na zegarku w celu jej zamknięcia. Jeszcze dobrze by było jakbyś miał sparowany telefon czy łączność po WiFi aby aktywność przesyłać na swoje konto . Tam możesz spokojnie podziwiać wykresiki. A dokładnie robisz tak- wciskasz prawy górny guzik, przewijasz do rower stacjonarny , klikasz jeszcze raz ten sam przycisk dwa razy i zaczyna się rejestracja aktywności. Oczywiście trenażer musisz mieć sparowany z zegarkiem. W tym celu środkowy lewy wciskasz , dolnym lewym przewijasz do czujniki i akcesoria potwierdzasz górnym prawym , i masz tam dodaj nowy. Potem przewijasz do inteligentny trenażer/ czujnik ANT/ czy co tam chcesz , klikasz , kręcisz w tym czasie korbami aby wzbudzić trenażer . Na zegarku wyskoczy , potwierdzasz i to wszystko z tej strony zegarkowej. Na Connect czy to na telefonie czy komputerze tworzysz profil aktywności i tam pod nią będą słane twoje wypocone 😉 aktywności itp. Faktycznie, coś ruszyło. Wcześniej pojawiał mi się tylko puls na zegarku. Łącząc się z czujnikiem Misuro wyskakiwały mi 3 różne do połączenia - Misuro, coś w nazwie z mocą i jakiś trzeci. Teraz muszę tylko jakoś ustawić coś, żeby nie pokazywał głupot, bo teraz lekko kręciłem a dystans nabijał się w szybkim tempie 😅 dzięki za pomoc 👍 Cytuj
nctrns Napisano Sobota o 13:34 Napisano Sobota o 13:34 (edytowane) W garminie w ustawieniach czujnika prędkości trenażera musisz ustawić obwód rolki zamiast obwodu koła. Jak masz rolkę 30mm (a chyba taka jest w Novo), to będzie 94mm. Jak masz rolkę 45mm - obwód 141. Edytowane Sobota o 13:35 przez nctrns Cytuj
colo07 Napisano Sobota o 17:50 Autor Napisano Sobota o 17:50 4 godziny temu, nctrns napisał: W garminie w ustawieniach czujnika prędkości trenażera musisz ustawić obwód rolki zamiast obwodu koła. Jak masz rolkę 30mm (a chyba taka jest w Novo), to będzie 94mm. Jak masz rolkę 45mm - obwód 141. Dzięki za wskazówkę, dziś już nie zdążę ale jutro spróbuję to ustawić 😊 Cytuj
colo07 Napisano Sobota o 23:26 Autor Napisano Sobota o 23:26 9 godzin temu, nctrns napisał: Jak masz rolkę 30mm (a chyba taka jest w Novo), to będzie 94mm. Jak masz rolkę 45mm - obwód 141. Tak z ciekawości, skąd te wartości? Jeśli rolka ma 30mm to nie wpisywać 30 po prostu 30? Czyli wystarczy tylko ustawić rozmiar kół? Te 3 czujniki co na zdjęciu łączą mi się z zegarkiem. W tym ostatnim jest opcja zmiany rozmiaru kół. Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 07:48 Napisano Niedziela o 07:48 Jak korzystasz z misuro to tam pod rozmiarem koła wpisujesz - jak masz rolkę 30 mm to wpisujesz 94 , jak masz rolkę 45 to wklepujesz 141. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi