Bartekkkk2137 Napisano Czwartek o 20:19 Napisano Czwartek o 20:19 Witam forumowiczów Co myślicie o instinct’cie 2 (ewentualnie solar jeśli rzeczywiście warto) na rower zamiast komputerka? Myślałem jeszcze o używanym fenixie 6, ale myśle że nowszy sprzęt może szybciej działać. Zegarek oczywiście byłby przymocowany na kierownice za pomocą uchwytu. Mogę oczywiście kupić licznik, ale z tego co mi się wydaje to nie ma to zbytnio sensu, bo w zimę oczywiście bieganie i siłka też są. Cytuj
Mihau_ Napisano Czwartek o 20:44 Napisano Czwartek o 20:44 Cytat Zegarek oczywiście byłby przymocowany na kierownice za pomocą uchwytu Tylko po co? Chcesz kupić zegarek to sobie kup zegarek i używaj go jak zegarka. Nie chcesz wydawać pieniędzy na komputerek garmina to kup jakikolwiek licznik bezprzewodowy, chociażby za 5 dych a i tak będzie to bardziej ergonomiczne rozwiązanie niż zegarek na kierownicy. Cytuj
spidelli Napisano Piątek o 04:24 Napisano Piątek o 04:24 (edytowane) Mam zegarek, co prawda Polara. Na początku jeździłem po prostu z zegarkiem na ręku. No ale jak jest zimno to jest problem - albo podwinięty rękaw albo zegarek pod rękawem i nic nie widać. Dokupiłem uchwyt ale: a) widoczność taka sobie, małe przyciski, b) zegarek jest narażony na zachlapanie błotem, może ucierpieć w jakimś zdarzeniu itp. Generalnie da się, bo mój sczytywał prędkość i kadencję z czujników i tętno z pasa ale ostatecznie zakupiłem prosty licznik tej samej firmy, który sprawdza się lepiej (niedotykkowy monochromatyczny ekran - absolutna prostota i funkcjonalność). Na rower biorę więc licznik a do połażenia w górach na kajaki albo jakieś ćwiczenia - zegarek. Jeśli rower to nie jedyna aktywność to możesz zacząć od zegarka a potem licznik a jak jest złota karta to zloty strzał i od razu wszystko kup, może rabat wpadnie Mowa o Garminie oczywiście, bo Polar już nie produkuje liczników i jak mój padnie to albo zegarek na kierownicę albo przeprosiny z Garminem Edytowane Piątek o 04:25 przez spidelli Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 05:53 Napisano Piątek o 05:53 Mam Instinct 2 solar. Siłownia, basen, bieganie - to robi dobrze. Na rower używam go bardzo rzadko, zazwyczaj jak "nie jestem u siebie". Na co dzień mam edge 530. Jeśli potrzebujesz monitorować 1-2 parametry będzie w porządku. Jeśli chcesz mieć podgląd na większą ilość danych, używać nawigacji etc. to się nie nada. Przynajmniej dla mnie jest za mały. Cytuj
seba8121 Napisano Piątek o 10:00 Napisano Piątek o 10:00 Wszystko w zależności do czego go potrzebujesz, jeżeli tylko rejestrowanie aktywności to możesz go mieć na nadgarstku i tak korzystać, ja tak użytkuje jak jadę z dzieciakami na lody, albo przemieszczam się gdzieś na szybko. Na dokładne tętno z zegarka też nie licz, musisz dokupić pas. Jeżeli chcesz nim nawigować, śledzić parametry na bieżąco to raczej musisz zainwestować w komputerek. Zegarek super bo mam i na narty i kajaki, bieganie i wiele innych. Komputerek ten minus, że spełnia się tylko na rowerze, a swoje kosztuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi