Bartekkkk2137 Napisano Czwartek o 20:19 Napisano Czwartek o 20:19 Witam forumowiczów Co myślicie o instinct’cie 2 (ewentualnie solar jeśli rzeczywiście warto) na rower zamiast komputerka? Myślałem jeszcze o używanym fenixie 6, ale myśle że nowszy sprzęt może szybciej działać. Zegarek oczywiście byłby przymocowany na kierownice za pomocą uchwytu. Mogę oczywiście kupić licznik, ale z tego co mi się wydaje to nie ma to zbytnio sensu, bo w zimę oczywiście bieganie i siłka też są. Cytuj
Mihau_ Napisano Czwartek o 20:44 Napisano Czwartek o 20:44 Cytat Zegarek oczywiście byłby przymocowany na kierownice za pomocą uchwytu Tylko po co? Chcesz kupić zegarek to sobie kup zegarek i używaj go jak zegarka. Nie chcesz wydawać pieniędzy na komputerek garmina to kup jakikolwiek licznik bezprzewodowy, chociażby za 5 dych a i tak będzie to bardziej ergonomiczne rozwiązanie niż zegarek na kierownicy. Cytuj
spidelli Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowane) Mam zegarek, co prawda Polara. Na początku jeździłem po prostu z zegarkiem na ręku. No ale jak jest zimno to jest problem - albo podwinięty rękaw albo zegarek pod rękawem i nic nie widać. Dokupiłem uchwyt ale: a) widoczność taka sobie, małe przyciski, b) zegarek jest narażony na zachlapanie błotem, może ucierpieć w jakimś zdarzeniu itp. Generalnie da się, bo mój sczytywał prędkość i kadencję z czujników i tętno z pasa ale ostatecznie zakupiłem prosty licznik tej samej firmy, który sprawdza się lepiej (niedotykkowy monochromatyczny ekran - absolutna prostota i funkcjonalność). Na rower biorę więc licznik a do połażenia w górach na kajaki albo jakieś ćwiczenia - zegarek. Jeśli rower to nie jedyna aktywność to możesz zacząć od zegarka a potem licznik a jak jest złota karta to zloty strzał i od razu wszystko kup, może rabat wpadnie Mowa o Garminie oczywiście, bo Polar już nie produkuje liczników i jak mój padnie to albo zegarek na kierownicę albo przeprosiny z Garminem Edytowane 21 godzin temu przez spidelli Cytuj
KSikorski Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Mam Instinct 2 solar. Siłownia, basen, bieganie - to robi dobrze. Na rower używam go bardzo rzadko, zazwyczaj jak "nie jestem u siebie". Na co dzień mam edge 530. Jeśli potrzebujesz monitorować 1-2 parametry będzie w porządku. Jeśli chcesz mieć podgląd na większą ilość danych, używać nawigacji etc. to się nie nada. Przynajmniej dla mnie jest za mały. Cytuj
seba8121 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Wszystko w zależności do czego go potrzebujesz, jeżeli tylko rejestrowanie aktywności to możesz go mieć na nadgarstku i tak korzystać, ja tak użytkuje jak jadę z dzieciakami na lody, albo przemieszczam się gdzieś na szybko. Na dokładne tętno z zegarka też nie licz, musisz dokupić pas. Jeżeli chcesz nim nawigować, śledzić parametry na bieżąco to raczej musisz zainwestować w komputerek. Zegarek super bo mam i na narty i kajaki, bieganie i wiele innych. Komputerek ten minus, że spełnia się tylko na rowerze, a swoje kosztuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi