Cheops899 Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Witam wszystkich takie pytanko ostatnio śmigałem sobie rowerem po śniegu chlapie itp rower dopiero umyłem po 2 dniach i mimo szejkowania łańcucha w benzynie taka rdza została czy to normlanie może od tej soli drogowej kolega mi mówi że to samo odpadnie podczas jazdy ale sam nie wiem Cytuj
spidelli Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Wygląda na suchy, naoliw, pokręć, poprzerzucaj, zostaw na noc, rano wytrzyj nadmiar i rdza powinna zniknąć. Cytuj
RabbitHood Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Co więcej szejkowanie usuwa jakąkolwiek ochronę stali przed rdzewieniem. Dodatkowo dochodzi wysoka wilgotność powietrza o tej porze roku i ruda wychodzi. Nasmaruj i będzie ok. 1 Cytuj
Cheops899 Napisano 16 Stycznia Autor Napisano 16 Stycznia może być Wosk do łańcucha BIKE7 Pro Wax tylko tego używam do łańcucha czy kupić oliwke ? Cytuj
revolta Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia Sól wejdzie wszedzie i szybciej przez nią utlenia się stal wychodzi rdza , nie ma potrzeby szejkowania , czyścić łańcuch oliwić częściej nadmiar wytrzeć i powtarzać , Cytuj
spidelli Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia (edytowane) Po szejkowaniu wysusz i zaaplikuj mazidlo. Ja nawet jak mam rower 2 tygodnie rozgrzebany na haku i łańcuch leży z boku po szejkowaniu to naoliwiony Edytowane 16 Stycznia przez spidelli Cytuj
zekker Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia 31 minut temu, Cheops899 napisał: może być Wosk do łańcucha BIKE7 Pro Wax tylko tego używam do łańcucha czy kupić oliwke ? Można wszystkim, byle smarować. Czy ten wosk daje radę, to albo testujesz, albo grzebiesz w sieci. Ja obecnie w mieszczuchu leję Squirta, daje radę. Niby gorzej niż Rohloff, ale jak jest chlapa to i tak trzeba często smarować, więc zostaje kwestia kosztów i łatwości czyszczenia. 11 godzin temu, RabbitHood napisał: Dodatkowo dochodzi wysoka wilgotność powietrza o tej porze roku i ruda wychodzi. W sezonie grzewczym, to w mieszkaniach raczej wilgotność mocno spada. Cytuj
bzyk69 Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia Przymiar zmień, bo mnie mierzenie takim przymiarem kosztowało kilkaset złotych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi