Cheops899 Napisano Środa o 20:35 Napisano Środa o 20:35 Witam wszystkich takie pytanko ostatnio śmigałem sobie rowerem po śniegu chlapie itp rower dopiero umyłem po 2 dniach i mimo szejkowania łańcucha w benzynie taka rdza została czy to normlanie może od tej soli drogowej kolega mi mówi że to samo odpadnie podczas jazdy ale sam nie wiem Cytuj
spidelli Napisano Środa o 20:38 Napisano Środa o 20:38 Wygląda na suchy, naoliw, pokręć, poprzerzucaj, zostaw na noc, rano wytrzyj nadmiar i rdza powinna zniknąć. Cytuj
RabbitHood Napisano Środa o 20:54 Napisano Środa o 20:54 Co więcej szejkowanie usuwa jakąkolwiek ochronę stali przed rdzewieniem. Dodatkowo dochodzi wysoka wilgotność powietrza o tej porze roku i ruda wychodzi. Nasmaruj i będzie ok. 1 Cytuj
Cheops899 Napisano wczoraj o 07:54 Autor Napisano wczoraj o 07:54 może być Wosk do łańcucha BIKE7 Pro Wax tylko tego używam do łańcucha czy kupić oliwke ? Cytuj
revolta Napisano wczoraj o 08:03 Napisano wczoraj o 08:03 Sól wejdzie wszedzie i szybciej przez nią utlenia się stal wychodzi rdza , nie ma potrzeby szejkowania , czyścić łańcuch oliwić częściej nadmiar wytrzeć i powtarzać , Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 08:19 Napisano wczoraj o 08:19 (edytowane) Po szejkowaniu wysusz i zaaplikuj mazidlo. Ja nawet jak mam rower 2 tygodnie rozgrzebany na haku i łańcuch leży z boku po szejkowaniu to naoliwiony Edytowane wczoraj o 08:19 przez spidelli Cytuj
zekker Napisano wczoraj o 08:27 Napisano wczoraj o 08:27 31 minut temu, Cheops899 napisał: może być Wosk do łańcucha BIKE7 Pro Wax tylko tego używam do łańcucha czy kupić oliwke ? Można wszystkim, byle smarować. Czy ten wosk daje radę, to albo testujesz, albo grzebiesz w sieci. Ja obecnie w mieszczuchu leję Squirta, daje radę. Niby gorzej niż Rohloff, ale jak jest chlapa to i tak trzeba często smarować, więc zostaje kwestia kosztów i łatwości czyszczenia. 11 godzin temu, RabbitHood napisał: Dodatkowo dochodzi wysoka wilgotność powietrza o tej porze roku i ruda wychodzi. W sezonie grzewczym, to w mieszkaniach raczej wilgotność mocno spada. Cytuj
bzyk69 Napisano wczoraj o 08:50 Napisano wczoraj o 08:50 Przymiar zmień, bo mnie mierzenie takim przymiarem kosztowało kilkaset złotych. Cytuj
Cheops899 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu A na jaki konkretnie są jakieś inne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi