kamilodirt Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć z góry przepraszam jak zły temat przechodząc do rzeczy, posiadacie w swoich rowerach air tagi? I czy ma to większy sens?. i gdzie to zamontować? Żeby było to m.in bezpieczne, i pytanie czy komuś się to kiedykolwiek sprawdziło 😅 Cytuj
spidelli Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Jak trafisz na złodzieja z Samsungiem to pozamiatane A serio - tak czysto teoretycznie - zawsze jest jakaś szansa, że to zadziała. Ale gdybam teoretycznie, w cenie ajfona kupisz rower Cytuj
kamilodirt Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowane) Kraków to ciekawe miasto, w którym na pewno nikt się nie skusi na pozostawiony bez zapięcia na 30 sekund rower pod Zabka! 😁 Głównym powodem czemu nadtym myślę, AirTagi są bardzo dokładnymi lokalizatorami, które zawsze dają jakieś „bezpieczeństwo” Edytowane 4 godziny temu przez kamilodirt . Cytuj
spidelli Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu To kup sobie w cenie tego gadżetu linkę Abusa albo coś w tym stylu, jest wątek o tym, nawet wklejałem dwa takie zapięcia - zawodowego złodzieja nie powstrzyma ale takiego z okazji - akurat na czas szybkich zakupów - tak. Jak ktoś odjedzie kręcąc jak dziki na Twoim rowerze, to już po ptokach. Ile musisz mieć szczęścia, żeby Twój rower pojawił się w telefonie i to na tyle długo, żebyś zdążył zareagować? I przekonasz niebieskich, żeby komuś wpadli na chatę, bo coś mignęło w telefonie? Szanse są ale są I-LU-ZO-RYCZ-NE I nie nazwałbym tego zabezpieczeniem tylko jakąś tam szansą na odzyskanie roweru. Zabezpieczenie to prewencja, a airtag? Cytuj
kamilodirt Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu No zgodzę się, użyłem złego słowa 😅 Tylko z tego co wiem, jak złodziejaszek ma iphona to ma powiadomienie o wykrytym airtagu, i może włączyć alarm w tym małym ustrojstwie, I go wyrzucić.trzeba go „przerobić” (aby nie było możliwości odtworzenia dźwięków) przed instalacją w rower. (Oczywscie jeśli chodzi o sprawy z airtagami) Cytuj
spidelli Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja teoretyzuję bo nie używałem tych airtagów, kiedy jeszcze miałem ajfona. Poszedłbym w linkę - cieńszą, grubszą albo jeszcze solidniejsze zabezpieczenie - kwestia czy nie będzie Ci przeszkadzać waga. A airtaga sobie dodatkowo możesz przykleić, jak nie pomoże, to nie zaszkodzi Ale tylko z takim tagiem? No nie bardzo Cytuj
pecio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) @kamilodirt airtag jest dobry jako brelok do kluczy jak nie pamiętadz gdzie je położyłeś. Do zabezpieczania roweru.........powodzenia. Widzę ,że ulegasz cudownemu marketingowi tej korpo. A tak nawiasem to ja już nawet do kluczy tego gufna 😁 nie zapinam. Edytowane 2 godziny temu przez pecio Cytuj
kamilodirt Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Temu zadałem pytanie, by usłyszeć opinię innych. Koniec w końcu myślę że kupię takie coś pod bidon - Knog Scout. dzieki za opinie i rady. temat można zamknąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi