Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć z góry przepraszam jak zły temat 

przechodząc do rzeczy, posiadacie w swoich rowerach air tagi? I czy ma to większy sens?. 

i gdzie to zamontować? Żeby było to m.in bezpieczne, i pytanie czy komuś się to kiedykolwiek sprawdziło 😅

Napisano

Jak trafisz na złodzieja z Samsungiem to pozamiatane ;) 

A serio - tak czysto teoretycznie - zawsze jest jakaś szansa, że to zadziała. Ale gdybam teoretycznie, w cenie ajfona kupisz rower ;) 

Napisano (edytowane)

Kraków to ciekawe miasto, w którym na pewno nikt się nie skusi na pozostawiony bez zapięcia na 30 sekund rower pod Zabka! 😁

Głównym powodem czemu nadtym myślę,  AirTagi są bardzo dokładnymi lokalizatorami, które zawsze dają jakieś „bezpieczeństwo”

Edytowane przez kamilodirt
.
Napisano

To kup sobie w cenie tego gadżetu linkę Abusa albo coś w tym stylu, jest wątek o tym, nawet wklejałem dwa takie zapięcia - zawodowego złodzieja nie powstrzyma ale takiego z okazji - akurat na czas szybkich zakupów - tak.

Jak ktoś odjedzie kręcąc jak dziki na Twoim rowerze, to już po ptokach. Ile musisz mieć szczęścia, żeby Twój rower pojawił się w telefonie i to na tyle długo, żebyś zdążył zareagować? I przekonasz niebieskich, żeby komuś wpadli na chatę, bo coś mignęło w telefonie?

Szanse są ale są I-LU-ZO-RYCZ-NE :) 

I nie nazwałbym tego zabezpieczeniem tylko jakąś tam szansą na odzyskanie roweru. Zabezpieczenie to prewencja, a airtag?

Napisano

No zgodzę się, użyłem złego słowa 😅 

Tylko z tego co wiem,  jak złodziejaszek ma iphona to ma powiadomienie o wykrytym airtagu, i może włączyć alarm w tym małym ustrojstwie, I go wyrzucić.trzeba go „przerobić” (aby nie było możliwości odtworzenia dźwięków) przed instalacją w rower. (Oczywscie jeśli chodzi o sprawy z airtagami)

Napisano

Ja teoretyzuję bo nie używałem tych airtagów, kiedy jeszcze miałem ajfona.

Poszedłbym w linkę - cieńszą, grubszą albo jeszcze solidniejsze zabezpieczenie - kwestia czy nie będzie Ci przeszkadzać waga.

A airtaga sobie dodatkowo możesz przykleić, jak nie pomoże, to nie zaszkodzi :) Ale tylko z takim tagiem? No nie bardzo :) 

Napisano (edytowane)

@kamilodirt airtag  jest dobry jako brelok do kluczy jak nie pamiętadz gdzie je położyłeś.  Do zabezpieczania roweru.........powodzenia. Widzę ,że ulegasz cudownemu marketingowi tej korpo.

A tak nawiasem to ja już nawet do kluczy tego gufna 😁 nie zapinam.

Edytowane przez pecio