tiko35 Napisano Poniedziałek o 20:52 Napisano Poniedziałek o 20:52 Rower Triban RC500, jeżdżę w taką pogodę jak jest teraz (poza śniegiem) i często chlapie. Jest tyle błotników że nie wiem jak w tym wszystkim się odnaleźć? Jaki błotnik polecacie? Najlepiej by szybko dało się go zdemontować Cytuj
RabbitHood Napisano Poniedziałek o 20:59 Napisano Poniedziałek o 20:59 Weź coś SKSa - będziesz zadowolony. Cytuj
urmom Napisano Wtorek o 07:34 Napisano Wtorek o 07:34 (edytowane) Jak szybki demontaż to jw coś zapinane na sztycę np. https://www.centrumrowerowe.pl/komplet-blotnikow-rowerowych-sks-s-board-s-blade-pd23453/?v_Id=145649&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAkJO8BhCGARIsAMkswygdwKJoHwMW7P5A8O1dQ0CCwRZMXq5AFDYZZlvDGLaipQ34x2WbhroaAlOpEALw_wcB Tylko patrz pod jaką szerokość koła, żeby Ci zakrywało całe, albo nie wyglądało komicznie szeroko 🙂. Ja miałam sksa byłam zadowolona, robotę robił, wczoraj sobie zamontowałam coś "delikatniejszego" zobaczymy co to wyjdzie w praniu. Edit: ino minusem takich błotniczków jest to, że plecy ci zakryją, ale już niżej rower możesz mieć oblepiony Edytowane Wtorek o 07:43 przez urmom Cytuj
Greg1 Napisano Wtorek o 08:18 Napisano Wtorek o 08:18 Jak miałem Tribana na szczękach to na zimę miałem błotniki SKS Raceblade XXL Pro ale ich wadą jest to, że nie mają tych krótkich części z przodu, przed widełkami czy widelcem i zdarzało się, że "wjeżdżałem" w wodę podrywaną przez przednie koło do góry przed widelcem. Teraz bym wybrał SKS Raceblade Long z tymi krótszymi częściami montowanymi po drugiej stronie widełek/widelca. Ten Twój Triban jest na tarczach więc jeśli masz miejsce to weź jakieś całościowe błotniki typu SKS Blumels 35 a jak nie masz miejsca (szczególnie w widelcu) to weź SKS Raceblade Long Cytuj
chrismel Napisano Wtorek o 11:47 Napisano Wtorek o 11:47 U siebie używam SKS z serii AL. W dwóch rowerach więc jestem zadowolony. Po dopasowaniu prętów montażowych montaż / demontaż jest banalnie prosty a dają pełną ochronę. Poza tym mają tylko jeden drut montażowy więc po założeniu wyglądają minimalistycznie. Cytuj
Greg1 Napisano Wtorek o 13:17 Napisano Wtorek o 13:17 Tylko, że błotniki SKS Edge AL (bo te chyba miałeś na myśli pisząc "SKS z serii AL") są w szerokie i nie wejdą do szosy. Do szosy są przeznaczone Raceblade - jak pisałem powyżej lepsze są wg. mnie Raceblade Long ale Raceblade Pro łatwiej/szybciej się montuje/demontuje. Raceblade Pro są przeznaczone dla opon 18-25 mm, Raceblade Pro XL dla opon 25-32 mm. Do szosy powinny też wejść Bluemels 35, mam takie w fitnessie. Też są dwie wersje: Basic (bez chlapaczy) i Matt (z chlapaczami), ja mam Matt z chlapaczami. Mam też doczepiane na sztycę Zefal Swan R i pod ramę Zefal Croozer Road w stylu tych SKS S-Board / S-Blade linkowanych powyżej ale uważam, że pełne w stylu Bluemels 35 albo Raceblade Long sprawdzają się znacznie lepiej bo te tylne montowane do sztycy (przynajmniej u mnie) montowane są w miejscu gdzie mam tylne światło i światło już się nie mieści albo jest bardzo wysoko tuż pod siodełkiem a przedni montowany do ramy zupełnie nie chroni jak się skręca i koło wychyla się na boki Cytuj
Pietrash Napisano Wtorek o 14:48 Napisano Wtorek o 14:48 Ja mogę polecić ten https://www.centrumrowerowe.pl/blotnik-mtb-zefal-deflector-rm60-pd24606/?srsltid=AfmBOorMSz2t7O2CiFnvyFs_qMGMb0Dr5xLPF1cPNR987pC3L1B9Nj8v Jeżeli ramię okaże się za długie można z niego usunąć jeden przegub. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi