Faryniarxz Napisano Niedziela o 00:28 Napisano Niedziela o 00:28 Cześć, mam pytanie odnośnie dampera Rock Shox Deluxe Select R. Kolega przyniosł go na zmienę uszczelek i wszystko zmienione aczkolwiek wyciągnął z niego pokrętło od reboundu i nie mogę go teraz wsadzić. Z tego co zauważyłem to w środku jest metalowy dzyndzel który prawdopodobnie blokuje pokrętło o 1mm przez co nie jestem w stanie przykręcić śrubek od góry. Ktoś się z tym spotkał? Proszę o poradę Cytuj
KSikorski Napisano Niedziela o 08:00 Napisano Niedziela o 08:00 Ten "dzyndzel" jest popychany przez wspomniane pokrętło. Po prostu źle złożyłeś damper, w niewłaściwej kolejności. Wpisz numer seryjny w https://trailhead.rockshox.com/en/product/search/serial , pobierz właściwą instrukcję serwisową i zrób zgodnie z nią. Cytuj
piter614 Napisano Niedziela o 11:44 Napisano Niedziela o 11:44 Pytanie brzmi czy rozbierałeś go całego wraz z komorą olejową ? Jeżeli tak to musiałeś pompować komorę ifp . Jeżeli natomiast nie rozbierałeś komory ifp i wyciągnąłeś pokrętło to ciśnienie które jest w ifp wypchnęło popychacz do góry i obecnie nie ma możliwości jego wciśnięcia . Jeżeli natomiast robiłeś pełen serwis włącznie z komorą olejową i ifp złożyłeś go w nie taki sposób jak trzeba , najpierw powinieneś złożyć pokrętło a następnie resztę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi