_iksce_ Napisano Sobota o 17:24 Napisano Sobota o 17:24 (edytowane) Cześć Szukam długiego blitnika na tył do ramy Cannodale Scalpel HT 4. Najlepiej taki który schodzi aż do korby. Nie chce montowanych na sztyce tylko do ramy. Kupiłem RRP na trytki i pasuje tak bez szału. Glownie dlatego, że jest dość szeroki a mostek w tylnym widelcu jest nieco węższy niż blotnik. No chyba że trzeba mocować na siłę... Pytania: 1. Czy ktoś ma dłuższy blotnik i moze pochwalić się zdjęciem oraz powiedzieć jaki to model? 2. Może ktoś ma ten sam i wie, że trzeba go poprostu zamontować na silę? Mogę prosić zdjęcia? To bliźniaczy post do tego też o blotniku tylko na przód. Dzięki za góry Edytowane Sobota o 17:36 przez _iksce_ Literowka Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 18:12 Napisano Sobota o 18:12 Polecam zestaw SKS Mudrocker. Mam, używam, działa wystarczająco, montaż łatwy. 2 Cytuj
_iksce_ Napisano Sobota o 18:16 Autor Napisano Sobota o 18:16 (edytowane) A masz go moze na HT, a może nawet na Cannondale? @KSikorski Edytowane Sobota o 18:19 przez _iksce_ Dbl Cytuj
eloo Napisano Sobota o 18:42 Napisano Sobota o 18:42 sks veloflexx 29" ale sprzedają chyba tylko w kompletach 1 Cytuj
_iksce_ Napisano Sobota o 19:13 Autor Napisano Sobota o 19:13 Kurde wychodzi ze nie napisalem wystarczająco dużo w pytaniu i sam nie wiem co chce... Te z pałąkami stabilizującymi odpadają. Szukam czegoś pod wygląd XC bardziej niż citybike. Poprostu trudno mi uwierzyć ze nie ma estetyczbych błotników w estetyce XC tylko albo dzielone na 2 (te łamane na 2 krzywizny też wyglądają jak dorabiane) albo pod siodlo jak chorągiew i nie chronia ramy albo z pałąkami jak w Ukrainie (taki stary rower byl) Aaaale... i tak wielkie dzięki ze podesłałeś propozycję! Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 20:40 Napisano Sobota o 20:40 2 godziny temu, _iksce_ napisał: A masz go moze na HT, a może nawet na Cannondale? @KSikorski W zależności od okazji, marin rift zone carbon (full) lub rockrider race 700 (ht). Cytuj
_iksce_ Napisano Sobota o 21:01 Autor Napisano Sobota o 21:01 13 minut temu, KSikorski napisał: W zależności od okazji, marin rift zone carbon (full) lub rockrider race 700 (ht). Przod i tyl? W wolnej chwili bądź uprzejmy podrzucić foto jak to leży na Rockriderze i jak się układa w wąskich miejscach. Serdeczne dzięki Cytuj
_iksce_ Napisano Sobota o 22:02 Autor Napisano Sobota o 22:02 Znalazłem w miedzyczasie coś co mnie przekonuje: Mucky Nutz. Tylny w chorej cenie ale YT pokazuje, że można założyć przod na tyl i.... chroni ramę jeszcze niżej oraz jest tańszy. Cytuj
NerfMe Napisano Niedziela o 09:25 Napisano Niedziela o 09:25 Też mam komplet Mudrockerow, polecam, przód mam na stałe w fullu, tył przekładam czasem do HT, pierwsze błotniki MTB, które faktycznie chronią i nie odpadają. 1 Cytuj
sky87 Napisano Niedziela o 09:33 Napisano Niedziela o 09:33 Mam lekko przerobione sksy, robią robotę 1 Cytuj
_iksce_ Napisano Niedziela o 17:05 Autor Napisano Niedziela o 17:05 7 godzin temu, sky87 napisał: Mam lekko przerobione sksy, robią robotę A jaki tam z przodu widelec jest? Cytuj
sky87 Napisano Niedziela o 22:32 Napisano Niedziela o 22:32 (edytowane) Fox 32 120mm. Przedni błotnik jest pocięty i pomodzony na tyle, żeby był dłuższy i żeby zasłonić otwory przy lagach. Tylny jest zamontowany razem z oryginalnym przedłużeniem do przodu, a do tego mam na rzepie doczepiony do ramy przy korbie, wycięty kawałek błotnika, tzw listek. Po takiej modyfikacji jest na tyle czysto na ile to możliwe w lesie. Jak chcesz dokładniejsze zdjęcia to daj znać. Edytowane Niedziela o 22:36 przez sky87 1 Cytuj
_iksce_ Napisano Poniedziałek o 08:00 Autor Napisano Poniedziałek o 08:00 (edytowane) Łooopanie takich robótek chciałbym uniknąć jeżeli możliwe. Za zdjęcie na razie podziękuje. Jak przyjdą Mucky Nutzy to będę patrzył co pasuje a z czego trzeba rzeźbić. Dla mnie to mistrzostwo świata ze producenci udają, że do rowerów górskich czy widelców niekoniecznie trzeba używać błotników i albo wymyślają swoje niekompletne rozwiązania albo mają w de użytkownika przez co rower musza zdobić/szpecić samoróbki (klasyczne "czas", "pieniądze" nie wspominam) Edytowane Poniedziałek o 08:13 przez _iksce_ Cytuj
kipcior Napisano Poniedziałek o 08:46 Napisano Poniedziałek o 08:46 Ja mam z tyłu Mudhugger MK2. Z tym, że bez przedłużenia do korby, bo mi się nie chciało z tym bawić. Musiałbym go przycinać, bo inaczej się nie zmieści. Mocowanie nie jest idealne, na dwóch rzepach i dołożyłem jeszcze po trytytce wielokrotnego użytku z każdej strony. To chyba jedyne zdjęcie jakie tu wrzuciłem z nim. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi