chopmaz Napisano 11 Stycznia Napisano 11 Stycznia @spidelli Miałem kiedyś Anyroada z tym adapterem, zamocowłem do niego bagażnik Topeaka bez problemów. 1 Cytuj
spidelli Napisano 12 Stycznia Autor Napisano 12 Stycznia @chopmaz Dziękuję, czyli można przyjąć, że większość bagażników z rynku pasuje Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 19:34 Autor Napisano Niedziela o 19:34 W dniu 11.01.2025 o 17:30, revolta napisał: mój rower w specyfikacji ma 10,4 kg w aluminium Dla jakiego rozmiaru? Ja niby M albo M/L patrząc tylko na wzrost ale jak się dziś pomierzyłem (pytanie czy dokładnie) to M-ka mi wyszła. Revolt 1 też by u mnie dał radę, z karbonami (Advanced) na szutry nie będę szalał, odkuję się na szosie Może kiedyś Revolt 1 osprzętowo mi styka a są fajnie poprzeceniane, kilka stów poniżej Nicasio 2, tam stalowa rama jako smaczek ale Tiagrę z tyłu od razu na GRX bym wymienił.... No i szeroka opona w Revolcie też dobra rzecz, w Nicasio 40 chyba że zmiana obręczy na 650 B i wtedy 47.... Szutrówka to u mnie najczęściej i najciężej używany rower, dlatego myślę, że lepiej kupić coś względnie niedrogiego.... Cytuj
clavdivs Napisano Niedziela o 20:30 Napisano Niedziela o 20:30 @spidelliMoże napisze bardzo sztampowo, Czemu nie Esker? Rama, suport bsa, liczne mocowania, progresywna geometria, mocowania takie owakie. . Jak chcesz się bawić w jazdę terenową napęd 1rz, patrz przygoda z błotem, moim zdaniem taki napęd lepiej sobie radzi w terenie. Pełne grupy napędowe, żadnego dziadowania, opony nawet pod 50c. No człowiek by sie czepnął, ale niema czego i wszystko w okolicy 6tyś. 1 Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 20:44 Autor Napisano Niedziela o 20:44 (edytowane) @clavdivs Nigdy nie patrzyłem w stronę Krossa ale może to błąd Cena też mi się podoba 👍 Trochę się motam, bo na razie jestem wierny Marinowi mając ich 3 rowery, trochę mnie kusi stal i Nicasio 2, trochę Four Corners 2, z tym że u mnie sakwy są od święta a jazda wokół komina na co dzień, chociaż taki stalowy krążownik (wejdzie bez szaleństw opona 2,1 cala) pewnie też pójdzie jak taran Ale to jest wyraźnie inny rower co też mnie trochę wstrzymuje Edytowane Niedziela o 20:44 przez spidelli Cytuj
nctrns Napisano Czwartek o 15:30 Napisano Czwartek o 15:30 Jeśli chodzi o karbon i kamienie - oklejenie w newralgicznych miejscach folią ochronną i elo. Karbon zasadniczo jest też łatwiejszy do naprawienia "zgodnie ze sztuką" niż alu, jakby się coś stało. 1 Cytuj
przemeg Napisano Czwartek o 16:01 Napisano Czwartek o 16:01 Mam znajomych co mają revolty w kompozycie, plus liczne opinie z gravel bike poland - ta rama jest b. dobra, pracuje, plus masz dfuse. Jest to chyba zgodna opinia, że revolt jest komfortowy. Plus progresywna geo, szeroki laczek. Jeśli szukasz komfortu to warto. Jeśli nie jest to kluczowe, chcesz lekki karbon to Esker warty uwagi. 1 Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 04:49 Autor Napisano wczoraj o 04:49 13 godzin temu, nctrns napisał: karbon i kamienie Nie chodzi o takie drobne, czasami jak się szybko najedzie na coś wielkości pięści to można podbić i puknąć w ramę, chociaż najczęściej trafia w obręcze. Gałęzie leżące na zjazdach też czasami się podnoszą po najechaniu przodem. Dalej - nie raz mi się rower z sakwami przewrócił (a sakwy wchodzą w grę). Naprawdę napaliłem się na karbon ale wybieram amelinium - zbyt intensywnie użytkuję rower. Revolt 0 2024 dostępny jedynie w cenach katalogowych, ale Revolt 1 bywa poniżej 6-ki.... Natomiast jest miejsce na spekulacje, bo rower do jazdy po szosie (ten drugi) nie będzie miał aż tak trudnego żywota.... Może jakiś Defy? Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji Cytuj
kemot1974 Napisano wczoraj o 08:29 Napisano wczoraj o 08:29 16 godzin temu, nctrns napisał: Jeśli chodzi o karbon i kamienie - oklejenie w newralgicznych miejscach folią ochronną i elo. Karbon zasadniczo jest też łatwiejszy do naprawienia "zgodnie ze sztuką" niż alu, jakby się coś stało. Potwierdzam w aspekcie naprawy ram karbonowych, dwa razy już naprawiałem rower w Poznaniu w firmie STRATO https://stratobikes.cc - robią to wyjątkowo dobrze. Kiedyś obawiałem się karbonu, dzisiaj wiem że nie ma czego . Jako ciekawostka sami na miejscu ( chyba jako jedyni w Polsce) robią na miejscu u siebie ramy z karbonu ( polecam film na YT) Cytuj
olo850 Napisano wczoraj o 08:55 Napisano wczoraj o 08:55 (edytowane) 4 godziny temu, spidelli napisał: Naprawdę napaliłem się na karbon ale wybieram amelinium - zbyt intensywnie użytkuję rower. Nie ma czego się obawiać, jeżeli zajdzie skrajny scenariusz to alu pewnie też się podda. Nie za bardzo też rozumiem sens takiego zakupu u Ciebie - masz już dwa alu gravel i kupisz trzeciego? Ja bym przy aktualnych cenach karbonowych graveli i zadkładanym budżecie nawet nie spojrzał na alu. Popatrz na peppera, był ostatnio Topstone Carbon w dobrej cenie. Edytowane wczoraj o 09:21 przez olo850 Cytuj
przemeg Napisano wczoraj o 10:02 Napisano wczoraj o 10:02 Mam obecnie 4 i 5 rower z kompozytu w garażu, drugie mtb i drugi gravel (był jeszcze przełaj). Nic im nie jest, a szczególnie mtb cioram po lasach, łąkach, wałach i inszych. Cytuj
spidelli Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 2 godziny temu, olo850 napisał: masz już dwa alu gravel Odpowiedź masz w 1 wątku - chcę wymienić rowery na nowsze/inne. To nie kolekcja tylko narzędzia... Cytuj
przemeg Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Tu jest niezła promka https://www.pepper.pl/promocje/rower-topstone-carbon-4-cannondale-2024-smoke-black-gravel-1799-euro-973580 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi