Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, kaido2 napisał:

aż ktoś się wreszcie  zlitował i rzucił koła, a potem poszło jak z płatka, bo mądrości dotarły

Z tym nastawieniem dziwię się, że jeszcze nie masz kół na piastach Gokiso.

image.jpeg.91eef05cfe36f54a798565d7d8b99fe0.jpeg

Ja rozumiem, że to trochę droga zabawa, znaczy się dla takiego biedaka jakim jesteś, ale dopiero na tym da się jeździć, a nie na plastikowym szajsie mavica.

Napisano (edytowane)

Tia, bo 10 lat temu Mavic plastikowy , wszyscy adepci zaczynają od najwyższej półki karbą tytą. Cieszę się, że wszystko potoczyło się jak się potoczyło, bo człowiek nie jest bucem, a wiedza i doświadczenie nieocenione w porównaniu do wielu miszczy. Czy jestem biedakiem? Nie sądzę zwłaszcza przy tym co mam, natomiast wiem czego mi potrzeba i pod to dobieram sprzęt. Odnoszę wrażenie, że chyba zbyt dużo osób się z Ciebie podśmiechuje skoro przyjmujesz tak buracką prostacką postawę typowego jak to określileś hetero w kryzysie wieku średniego. Żal.mi Ciebie chłopie. :)

Myślę , zę na tym etapie mogę zakończyć dalsze dyskusje z Panem Panie Uzurpator, bo swoim poziomem naukowca dobijasz Pan do dna.

Edytowane przez kaido2
Napisano

Oj tam. Po prostu przyznaj, że Cię nie stać na sprzęt którym jeźdżą doświadczeni rowerzyści, którzy wiedzą czego chcą, podpierają się doświadczeniem i nie idą na kompromisy. Zgrzytający, kuposzajs Mavica tylko marnuje energię i wszyscy wieloletni, doświadczeni i najszybsi rowerzyści to wiedzą.

Gadka jak z audiofilem.

Napisano (edytowane)

Ale człowieku jakie nie stać hahahaha.

Czy u każdej osoby z którą rozmawiasz uruchamiasz beczkę śmiechu?

Macica dokładnie Cosmic Elite kupiłem jakieś 10 lat temu i owszem mam po dziś dzien te kola, bo po pomimo przejechaniu na nich dość ostro jakieś 40 tys km nie zdolalem ich rozwalić. Nawet nie wymieniałem w nich jeszcze żadnej szprychy, łożysk, ślizg też jest cały.  Więc jaki plastikowy?Obecne może i tak , nie wiem , nie mam, bo mam inne lepsze kola.Tym starym modelom, bodajże z 2010 r( musiałbym sprawdzić po serialu) nie mogę nic zarzucić jako podstawowym kołom treningowym.

P.S. Doświadczony rowerzysta wie czego mu trzeba , niekoniecznie tego co Ci się wydaje :)

@spidelli wymieniać :)

Edytowane przez kaido2
Napisano (edytowane)

@spidelli

Jeżeli OP ma hajs i chęć to niech sobie kupi co tam chce. Przy tym budżecie to raczej na minę nie wkroczy. Reszta to dyskusja filozoficzna. Ja bym wydał na materiały eksploatacyjne oraz wycieczki jak kraj długi i szeroki.

Lub na miernik mocy, bo o ile koła to różnicy nie dają, to współczesny trening bez miernika mocy to... no można, ale większość współczesnych metod treningowych opiera się na pomiarze. No i, dobrze skierowany trening daje dramatycznie większe benefity niż jakakolwiek inwestycja w sprzęt.

@kaido2

Nie zakopuj się głębiej. Jeżeli takiego szajsu jak Mavic nie rozwaliłeś, to nawet nogi nie masz aby to pociągnąć. Może czas przestać jeździć na kole kolegów?

13 godzin temu, spidelli napisał:

Przepraszam, że bocznikuję wątek ale skoro mowa o zmianie opon to sobie taki narzędź specjalny do zakładania zamówię, bo te X-One nie są na moje palce :D Pieściłem, marszczyłem, ugniatałem, pudrowałem a i tak kończyłem łyżką

Taki trochę lajf hack - nie wiem czy przydatny. Uszczelniacz TL "Mariposa Vegelatex" - czyli te eko friendly - jest kiepskim uszczelniaczem, a rewelacyjnym smarem do zakładania opon.

Edytowane przez uzurpator
  • +1 pomógł 1