Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć mam pytanie jaka pojemność myjki będzie najlepsza do kasety  i łańcucha myślę nad 6 litrów lub 10 i nie wiem którą najlepiej brać może ktoś ma i doradzi tak aby cała ładnie weszła :)

Napisano
8 godzin temu, seba1121 napisał:

Cześć mam pytanie jaka pojemność myjki będzie najlepsza do kasety  i łańcucha myślę nad 6 litrów lub 10 i nie wiem którą najlepiej brać może ktoś ma i doradzi tak aby cała ładnie weszła :)

Bierz największe co się da. Ja mam 2 litry i nie mieści się tam nic.

Z tego co pamiętam, nie sprawdzałem bardzo dokłasnie, to podana pojemność nie dotyczy pojemności wanienki, tylko całości urządzenia (!). Ja mając 2 litry, wlewalem tam dużo mniej.

Ogólnie rzecz biorąc, ja zachwycony nie bylem. Czyściłem różne rzeczy i naprawdę wielkiej rewelacji nie ma. Kończyło się na tym, że i tak domywałem je ręcznie.

Przygotuj się też na irytujący dźwięk. Jak możesz postawić urządzenie w garazu i wyjść, to próbuj. Jeżeli masz zamiar używać tego w mieszkaniu, to się porządnie zastanów.

Napisano

A jak jest ze środkiem czyszczącym po takim zabiegu czyszczenia napędu z MTB po oliwce ? Do wymiany każdorazowo czy starcza na kilka cykli ? Też kiedyś o tym myślałem, ale póki co mam zwykłą myjkę warsztatową, do tego pędzelek i daje radę. 

Napisano (edytowane)

Czynnik myjący  jest do wymiany po każdym myciu.  Ja kasetę ,łańcuchy myję  na dwa razy.  I niech Ciebie nie podkusi  lać  rozpuchole / benzynę / izopropyle. 

A żeby myjka przy takiej pojemności  ogarniającej kasetę działała  to musi być naprawdę niezła. Te  tanie chinole    są za cieńkie  i potem płacz  ,że towar nie umyty.

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1