seba1121 Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia Cześć mam pytanie jaka pojemność myjki będzie najlepsza do kasety i łańcucha myślę nad 6 litrów lub 10 i nie wiem którą najlepiej brać może ktoś ma i doradzi tak aby cała ładnie weszła Cytuj
Rafał87 Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia Zobacz na wymiary wewnętrzne myjki tak żeby kasety 52T spokojnie weszły. Cytuj
ChuChu Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia 8 godzin temu, seba1121 napisał: Cześć mam pytanie jaka pojemność myjki będzie najlepsza do kasety i łańcucha myślę nad 6 litrów lub 10 i nie wiem którą najlepiej brać może ktoś ma i doradzi tak aby cała ładnie weszła Bierz największe co się da. Ja mam 2 litry i nie mieści się tam nic. Z tego co pamiętam, nie sprawdzałem bardzo dokłasnie, to podana pojemność nie dotyczy pojemności wanienki, tylko całości urządzenia (!). Ja mając 2 litry, wlewalem tam dużo mniej. Ogólnie rzecz biorąc, ja zachwycony nie bylem. Czyściłem różne rzeczy i naprawdę wielkiej rewelacji nie ma. Kończyło się na tym, że i tak domywałem je ręcznie. Przygotuj się też na irytujący dźwięk. Jak możesz postawić urządzenie w garazu i wyjść, to próbuj. Jeżeli masz zamiar używać tego w mieszkaniu, to się porządnie zastanów. Cytuj
seba8121 Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia A jak jest ze środkiem czyszczącym po takim zabiegu czyszczenia napędu z MTB po oliwce ? Do wymiany każdorazowo czy starcza na kilka cykli ? Też kiedyś o tym myślałem, ale póki co mam zwykłą myjkę warsztatową, do tego pędzelek i daje radę. Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia (edytowane) Czynnik myjący jest do wymiany po każdym myciu. Ja kasetę ,łańcuchy myję na dwa razy. I niech Ciebie nie podkusi lać rozpuchole / benzynę / izopropyle. A żeby myjka przy takiej pojemności ogarniającej kasetę działała to musi być naprawdę niezła. Te tanie chinole są za cieńkie i potem płacz ,że towar nie umyty. Edytowane 8 Stycznia przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia @pecio O jakich kwotach rozmawiamy, żeby mieściło i myło? Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia (edytowane) @spidelli Okolice 3000 Ale i tak najważniejsza jest chemia bo ona praktycznie odwala cała robotę . Edytowane 8 Stycznia przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia Czyli generalnie narzędzie do warsztatu, gdzie ma szanse na siebie zarobić 😄 Już dwukrotność tej kwoty to dla mnie nowy rower 🙂 Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia Dokładnie. Ja myję dużo gratów i to nie rowerowych więc sens jej bytności jest 😁 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi