Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam tego o to osobnika na stanie, myśle nad podrasowaniem go z niewielkim wydatkiem tylko czy jest sens? Mam dwa pomysły:

-szosa do 2k (np.Romet Huragan na grupie Claris)

-Rama tribana z pełną grupą Tiagra 4700. (1,5 tyś)

Nieukrywam że fundusze są kruchę, jednak cenię sobie komfort dlatego rozważę różne opcje. Ciekawi mnie jak zachowywałby się rower na nowej grupie, może ktoś z was próbował podobnych manewrów? Boję się że przy nowych częściach będzie podobnie jak teraz czyli, ciężka zmiana biegów ( mimo regulacji, czyszczenia, mycia) zawsze źle w którąś stronę ( albo H albo L) sam hak nie wiem czy jest wykrzywiony ( nie mam też narzędzia do sprawdzenia go) ogólnie mało przyjemna jazda i teraz boję się dokładać w ten rower jak nie wiem gdzie leży przyczyna, z drugiej strony wiem że w tych pieniądzach nie znajdę roweru na grupie Tiagry, macie jakieś pomysły ?    

Napisano (edytowane)

Jakiekolwiek większe inwestycje w rower mają sens kiedy:

1. Masz dobrą bazę.

2. Na rynku nie ma rozwiązań spełniających twoje wymagania.

Triban to gruz, ta rama to gruz, możesz w niego włożyć wielokrotność wartości a nadal będzie tribanem, znaczy gruzem.

Edytowane przez Mihau_
Napisano

Jeśli nie masz przyrządu do prostowania haka to wkręć koło w miejsce przerzutki i będziesz mógł ocenić czy hak krzywy, w razie czego lekko poprawisz. Nowe częsci z jednej grupy muszą działać nie widzę innej opcji jeśli wszystko jest poprawnie zamontowane i nie ma wad. Sprawdź linki i pacerze może tam coś haczy.