Surma Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia Posiadam tego o to osobnika na stanie, myśle nad podrasowaniem go z niewielkim wydatkiem tylko czy jest sens? Mam dwa pomysły: -szosa do 2k (np.Romet Huragan na grupie Claris) -Rama tribana z pełną grupą Tiagra 4700. (1,5 tyś) Nieukrywam że fundusze są kruchę, jednak cenię sobie komfort dlatego rozważę różne opcje. Ciekawi mnie jak zachowywałby się rower na nowej grupie, może ktoś z was próbował podobnych manewrów? Boję się że przy nowych częściach będzie podobnie jak teraz czyli, ciężka zmiana biegów ( mimo regulacji, czyszczenia, mycia) zawsze źle w którąś stronę ( albo H albo L) sam hak nie wiem czy jest wykrzywiony ( nie mam też narzędzia do sprawdzenia go) ogólnie mało przyjemna jazda i teraz boję się dokładać w ten rower jak nie wiem gdzie leży przyczyna, z drugiej strony wiem że w tych pieniądzach nie znajdę roweru na grupie Tiagry, macie jakieś pomysły ? Cytuj
Mihau_ Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia (edytowane) Jakiekolwiek większe inwestycje w rower mają sens kiedy: 1. Masz dobrą bazę. 2. Na rynku nie ma rozwiązań spełniających twoje wymagania. Triban to gruz, ta rama to gruz, możesz w niego włożyć wielokrotność wartości a nadal będzie tribanem, znaczy gruzem. Edytowane 7 Stycznia przez Mihau_ Cytuj
Przecietny Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia Jeśli nie masz przyrządu do prostowania haka to wkręć koło w miejsce przerzutki i będziesz mógł ocenić czy hak krzywy, w razie czego lekko poprawisz. Nowe częsci z jednej grupy muszą działać nie widzę innej opcji jeśli wszystko jest poprawnie zamontowane i nie ma wad. Sprawdź linki i pacerze może tam coś haczy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi