keltu Napisano Wtorek o 09:01 Napisano Wtorek o 09:01 (edytowane) Kierownik 182 cm przekrok 85 z racji że nie ma się gdzie do nich przymierzyć co myślicie raczej 18 czy 20 cali ich kalkulator po przekroku sugeruje 19" geometria wygląda tak: 18" 20" Edytowane Wtorek o 09:15 przez keltu Cytuj
stefan222 Napisano Wtorek o 09:14 Napisano Wtorek o 09:14 Ja kupiłem 18 cali i jest dla mnie ok. Mam 176 cm i 82 przekrok. Cytuj
TheJW Napisano Wtorek o 09:38 Napisano Wtorek o 09:38 Typowy przypadek, gdzie musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, jak będziesz jeździł. Do bardziej sportowej, agresywniejszej jazdy raczej ichniejsze 18", do wygodnego bujania się po lesie 20". Przy tym samym wzroście mam 2cm większy przekrok i porównując geometrię do mojego Scale wziąłbym 18", szczególnie przy 2cm mniejszym przekroku, bo wtedy nie trzeba będzie tak mocno wysuwać sztycy. 20" będzie chyba za bardzo wyciągnięty, aczkolwiek jak w pierwszym zdaniu - co kto lubi. Cytuj
keltu Napisano Wtorek o 09:44 Autor Napisano Wtorek o 09:44 Jeśli chodzi o styl jazdy to zdecydowanie "wygodne bujanie" powiedzmy że turystyka, nic agresywnego. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Wtorek o 19:23 Mod Team Napisano Wtorek o 19:23 Wskazanie na 20" - w praktyce podsiodłówka miałaby 50 cm, więc jest to niecałe 19.5" @TheJW Przecież ta 18 -tka jest jak mój 17", a nie 19", który zdaje się posiadasz... Cytuj
keltu Napisano wczoraj o 08:15 Autor Napisano wczoraj o 08:15 (edytowane) Dobra dzięki zamówiony 20" zobaczymy co to przyjdzie. Zapytam jeszcze przy okazji, nie ma ktoś może namiaru na jakieś niedrogie stalowe blaty 36T 110BCD do tego Cuesa? Najlepiej od majfrenda, nie wiem czy źle szukam ale widzę wszystko amelinium. Edytowane wczoraj o 08:19 przez keltu Cytuj
TheJW Napisano wczoraj o 08:24 Napisano wczoraj o 08:24 Do takiej jazdy jak piszesz 20" powinien być OK. @KrissDeValnor wrzuciłem sobie to w porównywarkę, jest łatwiej niż zezować między tabelkami. 18" wydaje się faktycznie mniejszy niż mój, ale pisałem o nim pod kątem jazdy bardziej sportowej i mniejszego przekroku u @keltu Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 godzin temu Mod Team Napisano 19 godzin temu 18" jest jak 17" w Scale. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi