Adrianprv Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia Cześć, mierzę właśnie rękawiczki Chiba THERMO PLUS, jednak nie bardzo leżą na moich rękach, będę musiał zwrócić. Sądzę, że są dostatecznie ciepłe, ale ręce mi w nich strasznie "tańczą", przesuwają się, nie mam w nich dostatecznie czucia, kiepski chwyt kierownicy. Prawdopodobnie mam za cienkie palce na ten model, a mniejszego rozmiaru już nie mogę wziąć. Dotychczas używałem Shimano primaloft infiniton i te leżą doskonale, bardzo dobrze operuje się manetkami, ale brakuje mi w nich kilku stopni do komfortu termicznego. Znacie coś równie ciepłego jak ta Chiba? Każdy produkt leży inaczej nawet jeżeli teoretycznie ten sam rozmiar, chce poszukać czegoś innego. Cytuj
Chociemir Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia Nie wiem czy są ""równie cieołe" jak Chiba, ale są ciepłe: https://www.roeckl.de/#Multi:B2C/article/10/10-110031/9210 Cytuj
thorcik Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia Każdy inaczej marznie więc to będzie dość subiektywne (a nie miałem tych Chiba na sobie do porównania) - ja jeżdżę w Giro Proof, w bieżących okolicach 0 stopni jest ciepło (z poprawką na pierwsze 10-15 minut zanim się zagrzeję jazdą). Testowałem też Eyen Vern (fajnie leżą, zimno w w ręce) i Endura Strike (beznadziejnie leżą ale za to w ręce zimno) W odwodzie mam cienkie rękawiczki z Decathlonu (chyba dla biegaczy), które elegancko wchodzą pod spód - spróbuj może też najpierw takiego rozwiązania jeśli Ci brakuje kilku stopni w Shimano? Cytuj
chopmaz Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia Ja mam Castelli Estremo, ciepłe i wygodne. Ale drogie, ja kupiłem w promocji. No i minus taki, że nie obsłużysz ekranu dotykowego. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi