Adrianprv Napisano Wtorek o 00:31 Napisano Wtorek o 00:31 Cześć, mierzę właśnie rękawiczki Chiba THERMO PLUS, jednak nie bardzo leżą na moich rękach, będę musiał zwrócić. Sądzę, że są dostatecznie ciepłe, ale ręce mi w nich strasznie "tańczą", przesuwają się, nie mam w nich dostatecznie czucia, kiepski chwyt kierownicy. Prawdopodobnie mam za cienkie palce na ten model, a mniejszego rozmiaru już nie mogę wziąć. Dotychczas używałem Shimano primaloft infiniton i te leżą doskonale, bardzo dobrze operuje się manetkami, ale brakuje mi w nich kilku stopni do komfortu termicznego. Znacie coś równie ciepłego jak ta Chiba? Każdy produkt leży inaczej nawet jeżeli teoretycznie ten sam rozmiar, chce poszukać czegoś innego. Cytuj
Chociemir Napisano Wtorek o 08:00 Napisano Wtorek o 08:00 Nie wiem czy są ""równie cieołe" jak Chiba, ale są ciepłe: https://www.roeckl.de/#Multi:B2C/article/10/10-110031/9210 Cytuj
thorcik Napisano Wtorek o 14:14 Napisano Wtorek o 14:14 Każdy inaczej marznie więc to będzie dość subiektywne (a nie miałem tych Chiba na sobie do porównania) - ja jeżdżę w Giro Proof, w bieżących okolicach 0 stopni jest ciepło (z poprawką na pierwsze 10-15 minut zanim się zagrzeję jazdą). Testowałem też Eyen Vern (fajnie leżą, zimno w w ręce) i Endura Strike (beznadziejnie leżą ale za to w ręce zimno) W odwodzie mam cienkie rękawiczki z Decathlonu (chyba dla biegaczy), które elegancko wchodzą pod spód - spróbuj może też najpierw takiego rozwiązania jeśli Ci brakuje kilku stopni w Shimano? Cytuj
chopmaz Napisano Wtorek o 14:17 Napisano Wtorek o 14:17 Ja mam Castelli Estremo, ciepłe i wygodne. Ale drogie, ja kupiłem w promocji. No i minus taki, że nie obsłużysz ekranu dotykowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi